Portugal ha patit de valent per ser als vuitens de final. Dos gols de Cristiano Ronaldo han ajudat als portuguesos a empatar contra Hongria (3-3) i sumar un punt vital per superar la fase de grups.

Hongria ha anat sempre per davant en el marcador. S'ha avançat fins en tres ocasions però la selecció portuguesa sempre s'ha refet marcant. En un dels partits més emocionants d'aquesta Eurocopa, els dos equips han aconseguit un resultat positiu per ser a vuitens de final.

El gol inicial de Zoltan Gera deixava fora a Portugal. Però Nani ha tornat a col·locar als portuguesos dins del partit després d'una gran assistència de Cristiano. El descans no ha tingut efecte, perquè les dues seleccions han saltat sobre el camp amb les mateixes dinàmiques.

El capità hongarès Balazs Dzudzsák ha fet el 2-1 després d'un llançament de falta que ha tocat André Gomes i ha despistat el porter portuguès Rui Patricio. Al gol, Cristiano ha contestat amb una obra d'art, rematant acrobàticament una centrada des de la banda dreta.

Dzudzsák ha tornat a posar Hongria per davant i Cristiano ha tornat a empatar, aquesta vegada de cap. Dos gols i una assistència d'un Ronaldo que s'ha reivindicat en el partit més decisiu de la selecció portuguesa. Portugal es jugarà contra Croàcia un lloc als quarts de final.

Islàndia segueix fent història

Els islandesos s'han classificat per vuitens després de guanyar a Àustria per 2-1. Els gols de Boedvarsson i Traustason al minut 94 de partit, li donen la victòria a una Islàndia que suma cinc punts i que entra a les eliminatòries com a segona de grup.

La selecció nòrdica no necessitava sumar els tres punts contra Àustria perquè l'empat ja la classificava però el gol al descompte li ennegreix el futur. Passar com a segona de grup l'envia directament a la part més dura del quadre de l'Eurocopa. A vuitens, Islàndia s'enfrontarà contra un dels favorits al torneig com és Anglaterra.

Irlanda serà a vuitens

Irlanda ha aconseguit una victòria agònica davant d'una Itàlia plena de suplents per classificar-se pels vuitens de final. El gol de Robert Brady quan només faltaven cinc minuts pel final, ha fet embogir a tots els seguidors irlandesos de l'Estadi Pierre-Mauroy que han celebrat una classificació històrica. Irlanda es veurà les cares amb França a vuitens.

A l'altre partit del grup, Bèlgica ha complert amb els pronòstics superant Suècia. Radja Nainggolan li ha donat els tres punts als belgues per classificar-se com a segons de grup i enfrontar-se així a Hongria en la propera fase. Suècia marxa d'aquesta Eurocopa sense fer soroll, sumant un sol punt en la que podia ser l'última aparició d'Zlatan Ibrahimovic amb el combinat nacional.