Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça, i Jaume Masferrer, el seu exassessor, han passat la nit a la comissaria de les Corts. Aquest dilluns van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra en el marc de l'operació Barçagate, però els han mantingut retinguts a l'espera de declarar davant de la jutge.

I com era d'esperar, les portades esportives d'aquest dimarts 2 de març del 2021 van plenes del nom Bartomeu, excepte una sorpresa ja esperada. La premsa catalana no té un altre tema d'obertura i la de Madrid ven més amb l'empat del Reial Madrid contra la Reial Societat que amb la detenció de Bartomeu​.

Mossos d'Esquadra Barçagate Camp Nou /Efe

L'entrada de les oficines del Camp Nou durant el registre dels Mossos d'Esquadra / EFE

Bartomeu al titular (amb una excepció)

Bartogate, diu L'Esportiu. I Bartomeu detingut!, diu l'Sport. Dues portades més que correctes en un dia que l'expresident del Barça havia de ser notícia d'obertura de manera obligada. Els dos mitjans també destaquen els altres detinguts i que Masferrer també ha passat la nit al calabós.

Fotografia d'ahir durant els escorcolls del Camp Nou per als uns, i una d'arxiu de Bartomeu per als altres. Amb diferents estils però cap dels dos desentona en cap cas.

L'Esportiu Portada 02 03 2021

Sport Portada 02 03 2021

Qui sí que desentona, i malauradament ja era d'esperar, és Mundo Deportivo. Cop al Barça, diu el seu titular principal. I sí, no està equivocat, no hi apareix el nom de Bartomeu. El diari més fidel a l'antiga junta directiva no s'atreveix a destacar tant el nom de l'expresident blaugrana i només el cita a la portada una vegada i en petit. La fotografia, com era d'esperar, tampoc és de Bartomeu i se centra a reflectir un moment en el qual un dels mossos d'esquadra entrava ahir dilluns a les oficines del Barça al Camp Nou.

Mundo Deportivo Portada 02 03 2021

A Madrid els interessa el futbol

A Madrid, però, juguen en una altra competició. Bartomeu apareix en portada, amb el seu nom al més gran possible, però la notícia principal és esportiva i del Reial Madrid. El Marca es limita a dir: "Bartomeu, detingut pel 'Barçagate'". I a l'As, "Barçagate: Bartomeu detingut".

Res a discutir sobre la premsa de Madrid ja que s'entén que la prioritat no sigui el Barça perquè el seu lector majoritari és del Reial Madrid.

Marca Portada 02 03 2021

As Portada 02 03 2021

Així doncs, tot i que la portada aquesta vegada era fàcil, poques sorpreses. Bartomeu passa la nit a la comissaria i un dels mitjans catalans ho intenta amagar al màxim possible. Hi ha coses que canvien però n'hi ha d'altres que segueixen igual que sempre.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu durant un partit del Barça / EFE