El món està seguint molt d'aprop tot el que està passant a Kabul, la capital de l'Afganistan. Els talibans han assolit el poder i el futur és desconcertant. Una gran part de la preocupació és sobre l'enorme discriminació i perill que pateixen les dones afganeses amb els talibans al poder. i la premsa internacional de tot el món ha dit la seva.

Tres burques amb el dorsal i el nom de Messi

També ho ha fet la revista satírica francesa Charlie Hebdo, però ho ha fet d'una manera tan sorprenent com impactant. En la portada del número 1517 de la revista, que surt avui a la venda, han fet una il·lustració que vincula Messi, el PSG i els talibans. Tots tres temes, de candent actualitat.

portada charlie hebdo talibanes messi burka @Charlie Hebdo

Portada de l'últim número de la revista Charlie Hebdo, amb la portada que s'explica en aquest article / @Charlie_Hebdo_

El titular principal diu "Talibans, és pitjor del que ens pensàvem", i va il·lustrat per una imatge de tres dones vestides amb un burka blau i el número 30 i el nom de Messi a l'esquena. D'aquesta forma, el que fa Charlie Hebdo és denunciar la vinculació d'estats com Qatar, acusats de finançar el terrorisme islàmic, amb el dia a dia de la societat francesa.

Els clubs-estat, instruments per blanquejar la seva imatge

El president del Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, a més de ser un exjugador semiprofessional de tennis, té vinculacions amb la família de l'emir de Qatar. L'estat és la màxima font de finançament del PSG, i Charlie Hebdo ho posa de manifest. 

En nombroses ocasions s'ha criticat que els denominats clubs-estat com el Paris Saint-Germain o el Manchester City són utilitzats per aquests països per blanquejar la seva imatge en territori occidental, i atenent a la realitat, generalment ho aconsegueixen.

Rueda de prensa messi, PSG, Paris, el president Nasser Al-Khelaifi - Efe

Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG / EFE

Una altra portada antiterrorista va ser protagonista de la tragèdia de Charlie Hebdo

El 2015 Charlie Hebdo va escriure la pàgina més trista de la seva història. Després de dedicar la portada a Mahoma criticant els islamistes integristes i qualificant-los de gent amb poques llums, la redacció de la revista va ser víctima d'un atemptat que va acabar amb la vida de 12 persones.

11 més en van resultar ferides i, poc després, també va ser assassinat un oficial de la Policia Nacional de França, tots ells per membres d'Al-Qaida. Malgrat això, la publicació ha dedicat més portades a criticar el terrorisme islàmic, tal com han fet en el número d'avui, tot i que l'element futbolístic sí que és nou.

 

Imatge principal: Nasser Al-Khelaïfi, amb Leo Messi en la presentació de l'argentí com a jugador del Paris Saint-Germain / EFE