Encara que el Barça hagi fet oficials ja tres fitxatges, el que continua sense poder tancar és el de Robert Lewandowski. A hores d'ara, per tots és conegut que el davanter del Bayern de Munic vol jugar de blaugrana, perquè ell mateix l'ha verbalitzat així, i que tant Joan Laporta com Mateu Alemany, en la part més institucional, com Xavi Hernández sobre la gespa, volen comptar amb ell. De moment, el davanter segueix, per molt que no vulgui, entrenant amb el Bayern, i si el seu traspàs no es tanca abans de dilluns vinent, haurà de viatjar a la gira dels bavaresos pels Estats Units.

Lewandowski, protagonista en la presentació de Raphinha

Abans d'això, aquest mateix dissabte, Lewandowski haurà de participar en la presentació oficial dels muniquesos, perquè encara que les negociacions entre Barça i Bayern continuen existint, el seu fitxatge no serà tan ràpid. "És jugador del Bayern de Múnich. No vull comentar sobre aquest tema. No tinc res que dir, només màxim respecte pel jugador i pel Bayern Múnich," es va limitar a dir Joan Laporta en la presentació del brasiler Raphinha.

Robert Lewandowski dubtes trist Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Robert Lewandowski no vol tornar a jugar amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

El ja exjugador del Leeds United ha estat pràcticament un convidat de luxe en una roda de premsa on la gran majoria de preguntes han estat sobre Lewandowski, i alguna sobre De Jong. En referència al polonès, a Laporta i Alemany els han intentat preguntar de totes les formes possibles, i encara que s'ha viscut algun moment divertit com quan, després d'animar-se amb el portuguès, li han dit si ja sabia una mica de polonès, el Barça ha mantingut el silenci.

A Polònia el donen per fitxat

On no hi ha tant silenci és precisament a Polònia, i és que un periodista íntim del jugador, Tomasz Wlodarzyck, ha informat que hi hauria un principi d'acord entre ambdues parts. "Sembla que el que està passant ara és només una tapa mediàtica. Segons entenem, el Barcelona i el Bayern han arribat a un acord extraoficial i en els propers dies es concretarà el traspàs del capità de la selecció polonesa", assegurava el periodista. Encara que el mateix deia que tot es vol tancar abans de dissabte, no serà possible, però continua prenent força la idea de fer-ho abans de dilluns, per evitar que Lewandowski hagi d'anar a la gira.

Frenkie de Jong Manu Trigueros Barca Vila-real EFE
El futur de Frenkie de Jong, en l'aire / Foto: EFE

De fet, el Barça vol que pugui volar a Estats units, però ja amb l'escut dels culers, ja que l'equip de Xavi Hernández també serà a terra nord-americà. Allà coincidiria amb Frenkie de Jong, que malgrat la necessitat del Barça de vendre'l per poder inscriure els nous jugadors, viatjarà amb l'equip. "Frenkie és un jugador important per a nosaltres, i comptem amb ell. Però el sistema del fair play a Espanya obliga a la sortida d'alguns jugadors" ha explicat Alemany, obrint la porta de sortida al neerlandès, i a tants d'altres.