El diumenge 19 de març, a les 21 hores, es disputa un nou Clàssic a l'Spotify Camp Nou. El partit en qüestió, pot marcar un abans i un després a la Lliga. El Reial Madrid parteix amb un desavantatge de 9 punts, respecte al FC Barcelona, que de guanyar el partit podria donar el cop definitiu a la Lliga.

En El Nacional.cat hem parlat amb Poli Rincón i Luis Milla, exjugadors del Reial Madrid, entre altres, que també van disputar aquest tipus d'enfrontaments. Ambdós exjugadors han analitzat el moment en què arriba el Reial Madrid al partit, les aspiracions europees dels de Carlo Ancelotti, els Clàssics de la seva època o el projecte de la Superlliga.

La Champions és el primer

Tant Poli Rincón com Luis Milla ho tenen clar, la Champions és el primer. La competició europea és el que et marca la pauta i com t'ha anat una temporada. Per aquesta mateixa raó, ambdós protagonistes coincideixen que el Reial Madrid prioritza la Champions League abans que la Lliga, "les prioritats són les prioritats. El Madrid té una competició més important, que és la Champions," assegura Rincón.

Per la seva part, Milla coincideix amb les paraules del malagueny, "el Madrid s'està deixant punts per estar entre setmana massa lligat amb la seva competició europea", afirma. L'exdavanter del Reial Madrid i Betis, entre d'altres, va molt més enllà i està convençut que si el Barça pogués "firmaria canviar els 9 punts de diferència per jugar els quarts de final de la Champions League".

Luis Milla Madrid Athletic / Foto: @Luismillacoach
Luis Milla durant un partit amb el Reial Madrid / Foto: @Luismillacoach

Si ens centrem únicament en la Lliga Milla assegura que "la sensació és que el Barcelona té molta seguretat a la Lliga. Està sent no tan espectacular, però sí més resultadista i més pragmàtic". Aquest fet és, precisament, per a Rincón, el que li dona opcions "a la Lliga el Reial Madrid pot recuperar els punts sense cap problema, sempre que no estigui la Champions, el Barça guanya els partits per 1 a 0 i de casualitat". Així doncs, amb el conjunt blanc classificat per a quarts de final de la Champions League, ambdós coincideixen que els de Xavi Hernández són favorits, "tot i que encara queden molts punts".

Els Clàssics han canviat molt

"Hi ha una cosa que en el futbol s'ha perdut, que és el sentiment, és com es vivia abans", aquesta és la resposta contundent de Poli Rincón quan li preguntem la diferència entre els Clàssics d'ara i els que ell disputava. Per a l'ex del Reial Madrid ara és tot molt més fred i ja no es viu amb tanta tensió.

Milla se suma a les declaracions de Rincón i afegeix que "hi havia un ambient diferent. La gent esperava aquest partit com si fos una final, la gent i els jugadors. Era totalment diferent". Ara, sembla, segons les declaracions dels protagonistes, que la gent s'ha acostumat a aquest tipus de partits i no els viu amb la mateixa emoció.

Xavi o Ancelotti?

Xavi Hernández i Carlo Ancelotti s'han convertit en rivals, i passen d'herois a brivalls, i viceversa en qüestió de temps. Però per als protagonistes, qui ha guanyat la partida? Per a Rincón, no "se'ls pot comparar perquè seria totalment avantatgista", i afegeix: "Ancelotti ha guanyat totes les grans lligues, té 6 copes d'Europa, la trajectòria d'un i d'un altre, la sabem tots perfectament". "Jo crec que són en dues coses totalment diferents. Xavi està fent-se i està fent al Barça, la seva feina és una altra cosa i el seu pensament ha de ser una altra cosa", va matisar.

Crom|Cromo Poli Rincon / Foto: @Rancoma_
Poli Rincón posant amb la samarreta del Reial Madrid / Foto: @Rancoma_

Per a Milla, que es basa més en l'aspecte tècnic i tàctic, Xavi sí que li ha guanyat la partida a Carletto: "Crec que Xavi, sobre tot l'últim partit que tenim de referència, va fer un partit molt pràctic i molt tàctic, va tancar totes les vies, sobretot la via important d'entrada amb Vinícius i va voler contra colpejar. El Madrid no va saber ficar la mà a aquesta situació".

La Superlliga, motiu de debat

Tant Florentino Pérez com Joan Laporta estan posats de ple en el projecte de la Superlliga que el president blanc vol dur a terme. Una proposta polèmica amb molts detractors, però també amb molta gent que està d'acord, és el cas de l'exdavanter del Reial Madrid. Per a ell "seria molt bona per al futbol" i prossegueix: "m'agradaria que sortís. Al final serà com l'Eurolliga, potenciarà tot el que aconsegueixis tu. Que es potenciï la Superlliga i que s'ingressin molts més diners serà compatible que totes les altres competicions millorin. Perquè els diners que guanyin el Madrid, el Barça o l'Atlètic de Madrid repercutiran en Espanya i en la Lliga", assegura.

Tanmateix, Luis Milla, no ho té tan clar i pronostica el contrari Rincón, "crec que amb la Superlliga baixaria el nivell de la Lliga espanyola i crec que la lliga espanyola és de les més importants del món. Seria un inconvenient, guanyarien només els equips que estan jugant la Superlliga, que guanyarien molts diners, però penso que la lliga espanyola es devaluaria".

Sigui com fos, ambdós equips ja estan centrats en el Clàssic de diumenge. El Reial Madrid arriba després d'haver fet els deures en la seva competició fetitxe, amb la moral pels núvols, però amb fatiga acumulada. El FC Barcelona arriba descansat, després d'una victòria importantíssima a San Mamés. 3 punts del conjunt blanc tornarien a posar emoció al títol, 3 punts del Barça podrien assestar el cop definitiu. Les espases estan amb magnificència i cap no vol perdre, però qui s'emportarà el Clàssic?