Per si algú podia tenir algun dubte sobre el poder de Tadej Pogacar, el ciclista eslovè s'ha encarregat aquest dimecres de tornar a demostrar la seva enorme superioritat muntat en una bicicleta en emportar-se l'etapa reina del Tour de França.

A diferència de l'esdevingut als Alps, Pogacar no ha aconseguit desenganxar-se del danès Jonas Vingegaard i de l'equatorià Richard Carapaz, els altres dos vencedors de la jornada, ja que han fet un pas de gegant per completar el podi de París.

Pogacar 'decideix' el podi

En una jornada gran, d'alta muntanya, i amb l'afegit de ser el Dia Nacional de França, Pogacar no ha donat cap concessió i ha coronat en la primera posició el Col del Portet, mostrant amb orgull el mallot groc.

Després de mantenir un fantàstic duel amb Vinegaard i Carapaz en els 7 últims quilòmetres, l'eslovè ha travessat la meta amb 3 segons d'avantatge respecte al danès i 4 de l'equatorià.

I és que en certa manera l'atac de Pogacar, més que decidir un Tour que ja estava decidit, ha crivellat la lluita pel podi, amb Urán i Enric Mas com a grans perjudicats, ja que veuen com s'allunya el somni d'ocupar un lloc al podi.

Pogacar Tour França Europa Press

Pogacar, exhaust, després de completar l'etapa / Europa Press

Pogacar no dona cap concessió

Després d'un inici d'etapa tranquil, tot ha fet un gir amb l'ascens al Col de Peyresourde, on l'equip de Pogacar ha reduït el grup principal a només 50 corredors. I la tria ha augmentat al segon port del dia, el Col de Val Louron-Azet.

La traca final ha arribat en l'ascens al Portet, un port duríssim, de 16 quilòmetres. L'UAE ha tornat a tensar la corda i els ciclistes han anat caient. Finalment, Pogacar se n'ha anat, només seguit per Vingegaard i Carapaz. L'eslovè ha demanat de fer relleus, sense èxit, per la qual cosa ha decidit continuar tirant, a veure si aconseguia anar-se'n tot sol com en els Alps.

Finalment, a 100 metres del final, Pogacar ha donat l'estrebada definitiva. No sembla humà.

 

Imatge principal: Pogacar, mostrant el mallot groc en el moment en què guanya l'etapa / EFE