Feia patir la final, el temps que duraria i com es desenvoluparia la jornada decisiva del Barcelona Open Banc Sabadell 2018. Rafa Nadal tenia la ferma intenció de revalidar el títol sobre la terra de Barcelona, d'aconseguir el seu onzè trofeu, però davant seu tenia dos adversaris: Stefanos Tsitsipas i la meteorologia.

Durant tota la setmana les pistes del Reial Club Tennis de Barcelona han gaudit d'un sol de justícia. Els espectadors que s'han passejat per les instal·lacions del club barceloní volien veure tennis i, de pas, es torraven per fer un bon bronze. L'estiu semblava que ja havia arribat, però a la final tot s'ha posat en dubte.

La pluja amenaça en esguerrar la festa

Ja feia dies que s'anunciava pluja per al diumenge de la final. I totes les previsions s'han complert. Minuts abans de començar la gran cita han començat a caure quatre gotes. Els núvols de Barcelona amenaçaven pluja durant tot el dia i a les quatre de la tarda ha començat l'espectacle.

Els paraigües han aparegut a la pista central del torneig, que duu el nom de Rafa Nadal. I amb la pluja els dos protagonistes han escalfat i han començat el partit. Primer joc en blanc per a Tsitsipas, la pluja deixava fred Nadal.

I aleshores al cinquè punt, quan es jugava al segon joc i només portaven quatre minuts de final hi ha hagut una aturada. Els protagonistes estaven aixoplugats sota els paraigües i els aficionats abandonaven la grada. Minuts de desconcert, esperant la reacció del cel. I el cel ha decidit i ha tornat el millor Nadal.

Nadal creix amb el sol

Com si fos un aliat del sol, vestint de taronja i amb ganes d'acabar amb una tarda de celebracions, Rafa Nadal ha tornat de la breu aturada amb el color de la victòria. I se n'ha anat la pluja i ha sortit el sol. Fora paraigües i fora jaquetes.

Nadal ha saludat el bon temps. Els VIPs han tornat a posar-se les ulleres de sol a la primera fila. L'afició ha mostrat les seves rojigualdes, també algunes banderes gregues i a tot pulmón han començat a cridar l'habitual ¡Vamos Rafa!

Amb la ja bona meteorologia el manacorí ha tret a passejar el seu millor tennis. Pilotes a la línia, pilotes al fons de la pista i pilotes impossibles per a Tsitsipas. Nadal s'ha imposat al primer set per 6-2 i després per 6-1. Des de la sortida del sol només ha cedit dos jocs –un per set–, ha aconseguit dotze jocs, un partit i un nou títol. L'onzè sobre la terra que l'ha vist créixer. Nadal remata la pluja.