El Barça ha de plantejar-se el futur d'una gran quantitat de jugadors. I és que econòmicament continuen estant en una situació molt inestable, que obliga a haver de fer diverses vendes a l'estiu per poder equilibrar les finances. És per això que Mateu Alemany té diversos candidats al cap per fer les maletes, i hi ha una llarga llista de jugadors que no té la seva continuïtat assegurada, i pot marxar en cas que rebin una proposta interessant.

Un dels futbolistes que sembla estar totalment sentenciat, i que pot marxar-se a canvi de 20 milions d'euros, és Franck Kessié. Va arribar amb la carta de llibertat procedent de l'AC Milan al passat mercat estival, però no ha estat important per a Xavi Hernández. Tan sols ha estat utilitzat com un membre en les rotacions, i no ha fet mèrits per disposar de més continuïtat. Així que no és intocable, i confien que algun club s'interessi per ell.

El mateix es pot aplicar amb Raphinha. Va generar moltes expectatives, després del seu brillant rendiment a les files del Leeds United, que va provocar que desemborsessin 58 milions d'euros per ell. No obstant això, ha estat incapaç d'estar a l'altura de les exigències, i en aquests moments té un paper secundari. En aquest cas, Joan Laporta tan sols estudiarà la seva venda si poden recuperar el que van pagar per ell, una cosa que no serà senzilla.

De la mateixa manera, tampoc no serà fàcil recuperar la inversió que van realitzar per Ferrán Torres, un altre dels assenyalats en el Barça. Just quan es compleix un any des del seu aterratge, ja pot catalogar-se com un fracàs absolut, i el tècnic de Terrassa es va equivocar a l'hora de sol·licitar la seva arribada. No ha estat aquest futbolista capaç de marcar les diferències que tant s'esperava, i és en la llista de transferibles. Qui sí que se n'anirà amb total seguretat és Sergi Roberto, que finalitza contracte el mes de juny.

Xavi va demanar la seva renovació, però no li tornaran a fer cas, i aquesta vegada no mouran ni un sol dit per impedir la seva fuga.

Jordi Alba ara apunta a quedar-se

Pel costat oposat, hi ha una altra peça de la plantilla que apunta a quedar-se en el Barça, malgrat que es donava per fet que acabaria canviant d'aires. Parlem de Jordi Alba, que sembla haver revertit la seva situació, i a més podria passar a convertir-se en el capità de l'equip.

Heretaria el braçalet que deixarà lliure Sergio Busquets, un altre que queda lliure en pocs mesos, i que ha rebutjat la idea d'ampliar el seu vincle, per molt que Xavi li hagi insistit.