El Barça ha de continuar quadrant comptes de cara a la pròxima temporada. La situació financera del club blaugrana contínua sent delicada i Joan Laporta haurà de prendre dures decisions per rebaixar la massa slarial a 200 milions, una xifra que li permetria inscriure nous fitxatges que són necessaris per continuar apuntalant un projecte que, des de l'arribada de Xavi Hernández, sembla que ha aconseguit tenir tints guanyadors, colocant-se a un pas del títol de Lliga gràcies a un vital triomf contra el Reial Madrid en el darrer Clàssic

La dura decisió de Joan Laporta

I part d'aquestes decisions, a més d'una rebaixa del 20% del pressupost de totes les seccions del club, passarien per tancar vendes de jugadors importants que encara tenen valor i que continuen conservant un sou desmesurat considerant el rendiment que han ofert en els últims mesos amb la samarreta del Barça.

Joan Laporta discurs / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta durant un discurs al Camp Nou / Foto: FC Barcelona

Un d'aquests jugadors sacrificats podria ser Ansu Fati, qui recentment ha estat relacionat amb una forta polèmica per unes contundents declaracions del seu pare a la cadena COPE, explicant que està molt descontent amb les decisions de Xavi Hernández en relació amb els minuts que ha estat jugant el seu fill en les darreres setmanes. Unes paraules que podrien haver no agradat al club, sobretot tenint en compte que fa temps que Laporta considera de forma molt seriosa la seva venda el pròxim estiu, ja que és un actiu amb molt de mercat a la Premier League, que podria pagar uns 50 milions d'euros per ell.

El preu d'Ansu Fati ha de pujar

Perquè Ansu Fati, malgrat que des de les seves lesions no ha estat capaç de recuperar la velocitat que el caracteritzava en els seus inicis en el Barça, continua tenint un valor bastant alt a Europa. A més, el seu salari és molt elevat, fregant els 12 milions d'euros anuals. Una situació que si el rendiment del '10' no millora substancialment acabaria per ser insostenible.

Ansu Fati celebra gol davant d'Elx / Foto: EFE - Biel Aliño
Ansu Fati celebrant un gol contra l'Elx / Foto: EFE - Biel Aliño

Ara bé, Ansu Fati, en el partit contra l'Elx, va respondre a les crítiques amb un gran gol que va tornar a recordar la gran relació que té el futbolista de la Masia amb el gol. Així doncs, el gran partit que va firmar el davanter blaugrana al Martínez Valero va servir per reforçar el '10' culer. Per aquest motiu, Joan Laporta li podria demanar en les properes setmanes a Xavi Hernández que aposti pel davanter nascut a Guinea Bissau perquè el seu preu pugi i vendre'l per un preu més elevat a l'estiu.