Aquest Barça renovat no té rival i goleja a un Elx cada vegada més enfonsat a la cua de la Lliga Santander (0-4). Robert Lewandowski, amb un doblet, Ansu Fati i Ferran Torres han estat els golejadors culers. I d'aquesta manera es posa pressió a un Reial Madrid que ja no pot fallar més a la Lliga i que serà el proper rival a la Copa del Rei.

Lewandowski i poc més

El Barça no podia fallar després de l'aturada de seleccions perquè visitava el camp de l'Elx, el cuer de Primera Divisió. Tot i que la diferència de punts entre els dos equips era de 55 punts abans del partit, sobre la gespa no s'ha notat tant. Tant els uns com els altres, amb moltes baixes als equips, han tret alineacions de circumstàncies. Ansu Fati, Ferran Torres, Sergi Roberto, Marcos Alonso, Jordi Alba i Eric Garcia fent de mig centre han sortit d'inici a l'equip de Xavi Hernández.

Jordi Alba y Gavi luchando un balón contra Elche / Foto: EFE - Biel Aliño
Jordi Alba i Pablo Gavi jugant contra l'Elx / Foto: EFE - Biel Aliño

I l'Elx, tot i enfrontar-se al líder, ha plantat cara des de l'inici. El fet d'estrenar entrenador —el quart de la temporada— també ha ajudat a mostrar aquest extra d'ímpetu. Però tot i espantar al principi, de mica en mica el Barça ha anat agafant el domini i a generar ocasions. Moltes pilotes entre línies que Pablo Gavi i Ansu Fati intentaven aprofitar, però amb falta de finalització.

I en el primer xut del Barça entre els tres pals, després d'una falta lateral, primer gol culer. Robert Lewandowski ha recuperat el seu olfacte golejador, però també gràcies a la fortuna, amb un xut mossegat i amb un rebot al seu peu esquerre que ha acabat amb diana culer al minut 20. Un gol que no ha estat per recordar, igual que el partit, que s'ha anat ensopint a mesura que passaven els minuts. El Barça ha perdut la tensió i l'Elx ho ha aprofitat per tornar a espantar, però la defensa culer ha demostrat el seu gran paper a la Lliga. I Koundé no ha fet el segon gol balugrana abans del descans per molt poc.

Barça celebra gol de Lewandowski ante Elche / Foto: EFE - Biel Aliño
El Barça celebra el gol de Robert Lewandowski / Foto: EFE - Biel Aliño

El Barça sentència amb el mínim esforç

Però a la segona part hi ha hagut resolució ràpida per part del Barça, que amb el mínim esforç ha aconseguit enfonsar una mica més l'Elx. Bon inici de segon temps culer i gol d'un necessitat Ansu Fati en un contracop de llibre. Al minut 56, cursa des del mig del camp en velocitat, retall cap enfora i golàs d'Ansu amb un xut sec des de fora l'àrea. 10 minuts després, pressió ferotge de Gavi, recuperació de Lewandowski i doblet del davanter polonès. I al minut 70, gol de Ferran Torres després d'uns quants mesos de sequera.

I ja amb el partit resolt, Xavi Hernández ha donat descansos i ha premiat certs futbolistes amb el canvi. Han entrat Franck Kessié, Pablo Torre i el jove debutant Aleix Garrido. Un cop de cap al travesser de Fidel podria haver estat el gol de l'honor de l'Elx, però ni d'aquesta manera han aconseguit una alegria.

Ansu Fati celebra gol ante Elche / Foto: EFE - Biel Aliño
Ansu Fati celebrant el seu gol contra l'Elx / Foto: EFE - Biel Aliño

El Barça ha acabat guanyant i suma tres punts més a la Lliga. Els blaugrana acumulen nou victòries contra l'Elx en partits oficials i segueixen sense perdre contra els il·licitans en partit oficial des del 1974. D'aquesta manera es posa més pressió al Reial Madrid a la Lliga, que ja està a 15 punts dels culers (amb un partit menys), i també de cara al duel de les semifinals de la Copa del Rei d'aquest dimecres vinent.