Sergi Roberto acaba contracte el proper 30 de juny. Ara cobra 9 milions d'euros per temporada i, si vol seguir al Barça, haurà d'acceptar passar a guanyar-ne 3. Aquesta és l'oferta de renovació que li ha fet arribar el club, que considera que fins ara tenia una fitxa molt superior al que li tocaria pel seu rol a la plantilla. A més, al Barça estan duent a terme una nova escala salarial i Sergi Roberto, al ser capità, ha de ser un dels primers a predicar amb l'exemple, com ja va fer Gerard Piqué.

L'oferta, avançada aquest dijous per Culemanía, no ha agradat gens a Sergi Roberto, que considera que el Barça li està obrint la porta de sortida. Josep Maria Orobitg, representant del jugador, va arribar a afirmar en públic que Sergi Roberto tenia ofertes millors per canviar d'aires, unes declaracions que no van agradar en el club, que continua fent malabars per quadrar el límit salarial que, entre altres coses, va provocar la sortida de Leo Messi.

Laporta Sergi Roberto entrenament Barca FC Barcelona

Sergi Roberto, amb Joan Laporta / FCB

Un any per oblidar

Sergi Roberto ha tingut tres grans problemes que han dificultat molt la seva continuïtat al Barça. La primera és la crisi econòmica del club, que evita que se li pugui fer una oferta per sobre, ja que el Barça no pot cap concessió fora de lògica. La segona és la seva falta de posició. Teòricament, és migcampista, sigui pivot o interior, però fa temps que no actua allà. La seva falta de minuts va provocar que Luis Enrique el reconvertís en lateral. Aquella decisió va permetre que Sergi Roberto seguís al Barça, però ara li tanca les portes, ja que el de Reus no pot ser el lateral dret titular.

I el tercer problema han estat les lesions que han minat la temporada de Sergi Roberto. El jugador va acabar havent de passar per la sala d'operacions, a Finlàndia, el que pràcticament va donar per conclosa la seva temporada, sense opcions de demostrar-li a Xavi Hernández i al Barça que mereix un contracte superior al que se li ofereix.

Sergi Roberto Barca Europa Press

Sergi Roberto està vivint una temporada per oblidar / Europa Press

Sergi Roberto: Atlètic de Madrid o Premier League

Tot això va provocar que Sergi Roberto comencés a moure's pel mercat, a la recerca d'un nou club. El més interessat semblava ser l'Atlètic de Madrid, però en les últimes negociacions el club matalasser li va comunicar que per fitxar hauria d'exigir unes quantitats econòmiques inferiors. L'altre club espanyol que s'ha posat en contacte amb Sergi Roberto és el Vila-real, però tampoc no pot assumir la fitxa que vol el de Reus.

Davant d'aquesta situació, Sergi Roberto ha de decidir si passa pel cèrcol i accepta l'oferta a la baixa del Barça o si, per contra, es busca la vida en un altre país. El jugador sap que no tindria problemes per fitxar per algun club de la Premier League, on els salaris són més alts, encara que no té clar anar-se'n a viure a Anglaterra. L'opció de quedar-se al Barça cobrant-ne més ha deixat de ser una opció.

 

Imatge principal: Gerard Piqué, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Europa Press