Caigut en combat en la visita del Barça a l'estadi de Vallecas el darrer 27 d'octubre de 2021, Sergi Roberto sembla haver desaparegut del mapa a Can Barça. El de Reus encara no ha pogut debutar sota les ordres de Xavi Hernández, i per trobar el seu nom a una convocatòria, cal remuntar-se a la jornada 14 de lliga referent al derbi català entre Barça i Espanyol.

Aleshores, els seus problemes al recte femoral de la cuixa dreta semblaven superats, però unes proves posteriors a l'enfrontament van certificar que el jugador seguia lesionat i que hauria de passar per quiròfan. Quatre mesos després de ser intervingut quirúrgicament a Finlàndia, el nom de Sergi Roberto torna a aparèixer en escena. Ja trepitja gespa i conta les hores per poder tornar a participar en un partit oficial amb els seus companys, però primer tindrà lloc una cimera per decidir el seu futur durant la pròxima setmana.

Sergi Roberto Barca Europa Press

Sergi Roberto, escalfant / Europa Press

Sergi Roberto, una renovació arxivada

Si bé la cerca de la renovació d'Ousmane Dembélé és la més sonada, també es parla de les de Pablo Gavi Ronald Araujo. L'oficialització de la prolongació del contracte d'aquest últim és imminent, que com Gavi, està vinculat amb el club blaugrana fins a l'estiu de 2023. Més exigible per a Joan Laporta és obtenir la rúbrica de Dembélé, per qui constantment és preguntat Xavi Hernández i qui s'ha establert com un dels millors actius del tècnic de Terrassa sobre el terreny de joc.

Si Dembélé no renova, rebrà la carta de llibertat el pròxim 30 de juny. Tot i això, qui també la rebria és el mateix Sergi Roberto, renovació del qual estava arxivada. El futbolista de 30 anys semblava tenir peu i mig fora del Barça, però segons ha informat Mundo Deportivo, la represa de les conversacions de futur amb el seu agent, Josep Maria Orobitg, estan previstes per la setmana vinent.

Laporta Sergi Roberto entrenament Barca FC Barcelona

Sergi Roberto, Joan Laporta i Rafa Yuste / FC Barcelona

Rafa Yuste li reobre les portes del Barça

De fet, va ser precisament a una entrevista concedida a Mundo Deportivo que Laporta afirmava haver intervingut per arribar al consens "amb les dues parts i no van voler signar aquesta renovació". Tanmateix, quan semblava que la relació entre club i futbolista estava més freda que mai, el vicepresident esportiu de l'entitat culer, Rafa Yuste, li reobria les portes a la continuïtat. 

Concretament, durant la presentació del Barça Academy World Cup d'aquest darrer dissabte, Yuste declarava que "estem parlant amb l'agent i amb el jugador. És un futbolista de la casa i espero que les negociacions acabin bé”. Unes declaracions que canvien en certa manera el guió, ja que, com amb el cas Dembélé, es reprenen els contactes i no es tanca les portes a una renovació.

 

Imatge principal: Sergi Roberto, durant un escalfament amb el Barça / Europa Press