Gerard Piqué afronta un futur incert. De moment té contracte de llarga durada amb el Barça, però a dir veritat sembla complicat que segueixi la pròxima temporada, veient els pocs minuts que està tenint amb Xavi Hernández. De fet, Joan Laporta ja va provar de convèncer-lo al mercat estival perquè marxés del club, i perdonés el deute econòmic que tenen amb ell. Tanmateix, es va negar rotundament i va rebutjar està possibilitat.

Així que ara li espera una campanya realment complicada, en la qual veurà pràcticament tots els partits des de la banqueta. Una situació completament nova per a ell, ja que mai abans no l'havia experimentat en el Camp Nou, on es va erigir en un futbolista crucial des de pràcticament el mateix dia en el qual va aterrar. Lamentablement, amb les arribades d'Andreas Christensen i de Jules Koundé ara ha hagut d'assumir un nou rol.

El '3' sempre ha manifestat que vol retirar-se vestint de blaugrana, i que no contempla cap altra idea. Però també ha deixat clar que només seguirà en cas de ser un jugador útil, i que en el moment en el qual molesti, no posaria problemes i se n'aniria. Ara és el moment de complir la seva promesa, i queda per veure si decideix finalitzar la seva reeixida trajectòria a l'equip del seu cor, o si decideix provar una nova aventura en un altre lloc.

Perquè assegura que encara se sent preparat, als seus 35 anys, per continuar jugant en l'elit. I molts conjunts estarien encantats amb poder tenir un central amb l'experiència i la jerarquia de Piqué a les seves files. Per exemple, s'ha parlat reiteradament de l'Inter de Miami de David Beckham, que li ofereix refugi en la Major League Soccer dels Estats Units. Una destinació exòtica, on podria allunyar-se de les càmeres i de la persecució mediàtica que viu en el dia d'avui.

A més, també podria guanyar molts diners, ja que li ofereixen un contracte molt suculent. No obstant això, hi ha una altra opció que 'Geri' es planteja, i és jugar a La Liga SmartBank, per ajudar l'Andorra, club del qual és president i propietari.

Seguirà Piqué els passos de Marc Gasol?

En cas de fer això, Piqué seguiria els passos de Marc Gasol, que va abandonar l'NBA al seu dia, per tornar a Espanya, però no per jugar en el Barça. Ho va fer per defensar l'elàstica del Girona, on és el president, i va ser indispensable per aconseguir que tornessin a la lliga ACB.

Marc Gasol basquet Girona EFE
Marc Gasol/ EFE

L'ex del Manchester United i del Saragossa podria fer una cosa molt similar, si bé en el seu cas sembla bastant complicat que aconsegueixi que l'Andorra ascendeixi a La Liga Santander.

Seria interessant veure-ho.