El Barça té un problema greu al vestidor. Philippe Coutinho, el jugador més ben pagat i en el qual hi havia dipositades moltes esperances que liderés a l'equip després de les sortides de Leo Messi i Antoine Griezmann, s'ha convertit en un element tòxic per al bon ambient del grup.

I és que Philippe Coutinho ja ha decidit desconnectar del Barça. Entrena malament, a baix ritme, pràcticament no es relaciona amb ningú i no s'implica, fins al punt de provocar que els capitans de l'equip, amb Piqué al capdavant, hagin transmès la seva enorme preocupació a Xavi Hernández i Joan Laporta. El Barça viu un moment delicat, al caire de l'eliminació de la Champìons League i molt lluny del Reial Madrid a la Lliga, i el que menys necessita és que un dels seus presumptes cracs estigui remant a contracorrent del grup.

Coutinho Barca entrementeixo escalfament EuropaPress

Coutinho, en un escalfament / Europa Press

Coutinho, sentenciat al Barça

No és cap casualitat que amb 0-0 al marcador i una necessitat imperiosa de guanyar Xavi Hernández no li donés ni un sol minut a Coutinho en el partit contra el Benfica. Contra l'Espanyol ho va fer, i el resultat va ser un empitjorament de l'equip, ja que el brasiler, com ja ha fet en altres partits, va saltar a la gespa a intentar lluir-se individualment, saltant-se les directrius de la banqueta. L'equip es va partir en dos i les dificultats van augmentar.

Xavi, molest, no ho va dubtar i va deixar Coutinho sense jugar ni un sol minut contra el Benfica, i això que el Barça necessitava als seus millors jugadors per intentar trencar el 0-0 inicial. Ja llavors, l'entrenador blaugrana havia conversat amb els capitals, que li havien fet arribar una preocupació que Xavi ja s'olorava. Coutinho ha desconnectat i no sembla que tingui la més mínima intenció de tornar a connectar.

Coutinho Barca Granada EFE

Coutinho, en el partit contra el Granada / EFE

Se li busca una sortida a Coutinho

Al Barça, doncs, no li queda més remei que buscar alguna sortida al fitxatge més car de la seva història i, a més, el que més cobra en aquests moments a la plantilla. No hi ha ni un sol club disposat a assumir la fitxa del brasiler, per la qual cosa al Barça només li queda el remei de cedir-lo a algun club anglès, assumint part de la fitxa del jugador i afegint una opció de compra obligatòria.

L'altra opció, res descartable, és que el Barça li doni la carta de llibertat a Coutinho, encara que l'entorn del jugador ja ha mostrat les seves reticències a una mesura tan dràstica. En el club es considera que Coutinho ha tingut prou oportunitats per guanyar-se un lloc a l'equip i que les ha desaprofitat totes. La seva etapa al Camp Nou s'ha acabat.

 

Imatge principal: Piqué i Xavi Hernández, durant el Barça-Benfica del passat dimarts / EFE