L'eterna promesa del Barça ja va ser presentat amb Los Angeles Galaxy el passat 17 d'agost. Aquell mateix dia va parlar per les càmeres dels mitjans esportius televisius de FOX Sports i de TUDN, i també va comparèixer en la roda de premsa de la seva arribada al Dignity Health Sports Park, on jugarà les properes tres temporades.

En les entrevistes corresponents a la seva presentació amb l'equip de Califòrnia, on va arribar com el fitxatge franquícia, es va recordar del seu passat culer i sobretot del tracte que va rebre a les ordres de Xavi Hernández, i no va dubtar en parlar amb plena sinceritat quan va comparar els Galaxy amb el seu exequip, o quan va parlar sobre la seva trajectòria a l'entitat blaugrana i la seva sortida de l'equip. 

Riqui Puig Los Angeles Galaxy / Foto: @LAgalaxy
Riqui Puig, el dia de la seva presentació amb Los Angeles Galaxy / Foto: @LAgalaxy

En efecte, Riqui Puig va criticar Xavi i el Barça, el club que el va fer créixer, amb unes paraules que van suposar un justificat rebuig per part de l'afició blaugrana, ja que, com va dir el mateix Riqui: "Jo he de donar-li les gràcies al Barcelona perquè gràcies a ells soc qui soc com a jugador". 

Les paraules de Riqui Puig

El migcampista 'ex' del Barça va criticar amb duresa el fet que Xavi Hernández no convoqués a alguns jugadors de la plantilla per a la gira de pretemporada: "Estar a Barcelona mentre tots els meus companys eren aquí a Los Angeles jugant partits... La veritat és que a mi em va fer moltíssim mal. És una situació complicada perquè hi havia altres quatre companys que no ho estaven passant molt bé, i això fa que ho passin encara pitjor, estant a Barcelona sols i entrenant amb un preparador físic".

Riqui Puig calentamiento Barca EuropaPress
Riqui Puig, en un escalfament previ a un partit amb el Barça, a l'Spotify Camp Nou / Foto: Europa Press

Riqui va parlar amb fredor sobre les decisions del cos tècnic: "A vegades cal prendre decisions. Ells van prendre aquesta decisió. No la comparteixo, però bé". Aquest tipus d'actitud rebel li ha costat la seva continuïtat al Barça.

Gerard Piqué, el seu company de festa

L'amic de Riqui i segon capità del Barça Gerard Piqué, qui era el seu soci de festa i sortides extraesportives, coneix bé el migcentre de 23 anys, i sap perfectament que la vida de Riqui no era la que havia de dur un futbolista. Si el '3' del Barça parlés, probablement deixaria en evidència el poc compromís del de Matadepera.

pique riqui efe
Gerard Piqué i Riqui Puig, socis de festa / Foto: EFE

En definitiva, Piqué sap moltes més coses que qualsevol altra persona sobre el seu excompany, i el mateix central seria l'arma definitiva per refutar les crítiques de Riqui Puig cap a Xavi i el Barça.