Gerard Piqué ha aprofitat l'aturada pels partits internacionals de seleccions per participar a The Wild Project, el podcast de gran èxit del youtuber català Jordi Wild, en el qual el jugador del Barça ha repassat la seva carrera esportiva, a més d'explicar detalls de la seva vida personal i de parlar obertament de tot allò que se li ha preguntat.

I un dels moments més interessants de la conversa ha estat quan Piqué ha estat qüestionat pel Barçagate, quan la relació de la primera plantilla del Barça amb Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana en aquell moment, es va trencar del tot. "Bartomeu ens va mentir a la cara a Messi i a mi. És una persona amb les seves inseguretats, el fet de voler tenir a tot el món content, el no saber dir que no. No saber afrontar els problemes. Els últims temps no el vam veure mai per la Ciutat Esportiva. Per què li poso la creu a Bartomeu? Quan em menteix a la cara amb el Barçagate. El club contracta uns serveis per criticar jugadors. Ens diu a la cara a Leo i a mi que ell no sabia res. Li diem que acceptem que no sabés res i que esperàvem que prengués les mesures oportunes. I després m'assabento que sí que ho sabia. Que em mentís a la cara en un fet tan greu... almenys dona la cara i demana perdó. Vaig sortir com un imbècil a defensar-lo", ha explicat Piqué.

Josep Maria Bartomeu sortida Ciutat Justicia EFE

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / EFE

La relació de Piqué amb Guardiola

A la conversa, Piqué també ha analitzat la seva relació amb Pep Guardiola, que malgrat perillar la temporada 2011/12, quan hi va haver problemes entre ambdós, continua sent en el dia d'avui excel·lent. "Me'l vaig trobar a Abu Dhabi i vam anar a prendre un cafè. Vam estar molt bé. Sempre he tingut una relació molt propera amb el Pep. Hi ha moments d'alts i baixos. Els primers tres anys va ser un camí de roses i l'últim va ser brutal. Segur que també per la meva culpa. No saps per què les coses es comencen a torçar, les relacions a enterbolir-se... Va ser un any molt complicat en l'àmbit personal. Sempre li estaré agraït. Tenim una relació molt bona".

L'altra històrica relació de Piqué, però per malament, és amb l'Espanyol, club amb el qual manté una eterna disputa. "Fa temps que tinc tants diners com el pressupost de l'Espanyol. M'agrada més anar al camp de l'Espanyol que al del Madrid. Jo me n'alegro quan l'Espanyol puja a Primera perquè vaig allà a jugar. M'agrada anar allà, entrar al terreny de joc, que et xiulin desfigurats. Que riguis i s'emprenyin encara més. No hi ha res com a això al món. Diria que és millor que el sexe. Ho gaudeixo moltíssim més que contra el Madrid. És una ràbia continguda, un ressentiment d'anys. Els del Madrid són uns senyorets".

Gerard Piqué Espanya Efe

Piqué, en un partit de la selecció espanyola / EFE

Els xiulets de l'afició espanyola

Gerard Piqué tampoc no ha tingut cap problema en parlar de política, analitzant l'època en què era xiulat per l'afició espanyola per declarar-se a favor del dret a decidir de Catalunya. "Crec que és compatible ser independentista i jugar amb Espanya. Hi ha jugadors que es nacionalitzen per jugar amb Espanya i no senten Espanya. Què és sentir els colors? No et diré si ho soc o si no ho soc. El vot és secret i cada un ha de mantenir la seva privacitat i això no et pot penalitzar de cara a una carrera professional", ha explicat Piqué.

"Quan guanyem el Mundial es van posar a mirar si sentíem el país? Quan em xiulaven patia per l'equip perquè no es mereixia això. Pel que fa a mi, a nivell personal, diria que jugava millor i em motivava. Jo això ja ho he viscut des de petit. No em va molestar, em va motivar".

 

Imatge principal: Gerard Piqué va trencar la seva relació amb Bartomeu després del cas del Barçagate / Europa Press