La sortida de Messi del FC Barcelona és, sens dubte, dels moments més impactants de l'esport l'any 2021. Perquè, al contrari que succeïa l'any anterior, l'argentí volia quedar-se al Barça, però va ser impossible encaixar el seu contracte en les exigències de La Liga malgrat acceptar una rebaixa del 50%, i el millor jugador del planeta va haver de fer les maletes per anar-se'n al PSG.

Coutinho i Umtiti no van cedir ni un euro

Ell mateix va explicar que havia fet tot el que des del club li havien demanat, que era l'esmentada rebaixa salarial, però que ni així no va ser suficient. I en bona mesura, va ser impossible perquè altres companys no van estar disposats a acceptar propostes semblants i es van escudar en els contractes que tenien firmats de l'etapa de Josep Maria Bartomeu com a president. Els dos casos més flagrants són els de Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Philippe Coutinho Camp Nou Barca Europa Press

Coutinho gairebé no ha jugat aquesta temporada / Europa Press

I són així de flagrants perquè el seu rendiment esportiu no és ni a prop de la seva posició a la piràmide salarial de la primera plantilla barcelonista. Ni un ni un altre no compten per a Xavi, i ja no comptaven per a Koeman a l'estiu, quan es van negar a baixar el sou i, al contrari que Messi, es van quedar al Barça.

Però el més preocupant és que continuen tenint el mateix comportament que fa uns mesos, i està complicant i molt la seva sortida en aquest mercat d'hivern, que suposaria un respir per al club, que baixaria bastant la massa salarial i podria afrontar algun fitxatge més.

Coutinho és desitjat a Anglaterra

L'interès per Coutinho ve d'Anglaterra. Els primers van ser el Newcastle i el Tottenham, però el brasiler no estava convençut i es va negar, la qual cosa va fer enrere els clubs, que ni tan sols van arribar a presentar una oferta formal.

Samuel Umtiti Barça Europa Press

El Barça necessita col·locar a Umtiti com sigui / Europa Press

I més recentment, l'Everton que dirigeix Rafa Benítez s'ha apropat a l'entorn de l'ex del Liverpool per temptejar-lo, semblant al que ha fet l'Arsenal, encara que té la mitjapunta molt ben coberta amb Odegaard i Smith Rowe. Consideren Coutinho com una oportunitat de mercat si accepta una reducció de salari, però de moment no és així.

Per Umtiti, l'últim en aparèixer en la llista d'interessats és el Fenerbahce. Els turcs estaria valorant una cessió fins al final de temporada, amb opció de compra o no, però el que és indubtable és que podrien fer-se càrrec de la major part del seu sou. Presumiblement, vendran el defensa Szalai per una bona quantitat de diners, que podrien invertir en Umtiti. El Barça està desesperat per dur a terme l'operació i podria assumir part del seu sou o, directament, donar-li la carta de llibertat perquè se'n vagi lliure.

 

Imatge principal: Leo Messi durant el seu comiat del FC Barcelona / EFE