El Manchester City comença a agafar ritme de creuer a la Premier League. Aquesta tarda ha golejat l'Arsenal (5-0), el mateix resultat amb què van desfer-se del Norwich City la setmana passada i ja comença a fer por als rivals. Però tot i l'espectacular partit dels skyblue sobre la gespa de l'Etihad Stadium, també cal destacar l'homenatge que Pep Guardiola ha fet a Salvador Dalí durant tot el partit.

Dalí, present en el jersei de Guardiola

L'entrenador de Santpedor ha dirigit tot el partit amb un jersei on l'escut del seu club, el Manchester City, tenia l'estètica clàssica dels rellotges desfets del quadre La persistència de la memòria. Dalí va pintar aquest oli sobre tela de 24 x 33cm l'any 1931 i ara, 90 anys més tard, Pep Guardiola ho ha portat a un terreny de joc de la lliga anglesa.

pep guardiola salvador dali manchester city   premier league

Pep Guardiola arriba a l'estadi amb el jersei d'homenatge a Salvador Dalí / Premier League

Molts interpreten aquesta obra com la representació visual de la immaterialitat del temps, però si algú ha patit avui la pesadesa incessant dels segons i dels minuts que passen inexorablement ha sigut l'Arsenal i no pas el Manchester City. Els londinencs han viscut dues hores d'absolut suplici sobre la gespa de l'estadi dels vigents campions de la Premier League.

Gündogan obre la llauna

Al minut 8 l'alemany Ilkay Gündogan ja ha clavat el primer clau sobre la tomba de l'equip d'Arteta, i només cinc minuts després l'ex del València, Ferran Torres, ha augmentat la pressió sobre el coll dels gunners, que agonitzaven contra un City infinitament superior en totes les facetes del joc.

Però, a sobre, el migcampista suís Granit Xhaka ha cregut que amb 2-0 en contra era una bona idea entrar amb els dos peus per davant en una jugada intranscendent i ha estat expulsat al minut 35 i ha deixat els seus amb un home menys abans del descans.

El City volia la maneta

Gabriel Jesús ha marcat el tercer al minut 43 i els de Guardiola no han afluixat a la segona part. Sabien que ho tenien tot de cara, però tot i no arriscar en excés, es veia que tenien l'objectiu de tancar la tarda amb una maneta. Als 53 minuts de partit, el migcampista ex del Vila-real i Atlètic de Madrid Rodrigo ha marcat el quart i quan l'Arsenal pensava que podria sortir de Manchester sense encaixar el cinquè, Ferran Torres ha arrodonit la seva genial actuació, amb dos gols i una assistència, segellant la desitjada maneta.

Els seguidors de l'Arsenal que no havien abandonat la seva localitat a la graderia durant l'hecatombe del seu equip han celebrat els dos últims gols d'una forma irònica que només fa que transmetre el sentiment d'una afició que estima un club en caiguda lliure.

Guardiola, atent al mercat

El City, per la seva banda, tot i no fitxar Harry Kane ni Cristiano Ronaldo, comença a afinar la punteria. El mercat segueix obert, i caldrà veure si durant la setmana encara marquen algun gol més, en aquest cas en mode de fitxatge.

Imatge principal: Pep Guardiola, donant instruccions durant el partit d'avui / Europa Press