Des que Xavi anunciés que no seguiria al capdavant de la banqueta blaugrana, la direcció esportiva no ha cessat en la recerca d'un nou tècnic. Alguns són els noms que han sonat fins al dia d'avui, entre ells el de l'entrenador alemany Hansi Flick. De fet, el mateix president del Barça, Joan Laporta, advoca per la contractació d'un tècnic de les qualitats de Flick. Tanmateix, un vell conegut com a Pep Guardiola li ha recomanat que no ho faci.

El tècnic català ha recomanat al seu bon amic Joan Laporta que la contractació de Flick per al Barça després de la marxa de Xavi no és una bona idea. Però no ha acabat aquí la seva intervenció, sinó que, a més, ha proposat Roberto De Zerbi per al càrrec. El de Santpedor avala el tècnic italià ja que considera que encaixa a la perfecció en la filosofia Barça i pot cobrir totes les necessitats que es busquen per a la banqueta culer.

Roberto De Zerbi dirigint el Brighton / Foto: Europa Press
Roberto De Zerbi, entrenador del Brighton / Foto: Europa Press

Primers contactes amb De Zerbi

Al llarg de les últimes hores ja hi ha hagut primers contactes reals amb Roberto De Zerbi. L'italià comparteix agent amb Ronald Araújo, cosa que ha facilitat tot el procés d'acostament. De moment, els representants Edmundo Kabchi i Edoardo Crnjar s'han reunit amb Deco de manera personal per temptejar la possibilitat. La reunió ha acabat amb un bon sabor de boca per a ambdues parts.

Tanmateix, no tot és tan fàcil. La principal problemàtica que allunya De Zerbi de la banqueta culer és la seva clàusula de rescissió. De moment està lligat amb el Brighton and Hove Albion de la Premier League fins a l'any 2026. L'única manera de treure l'entrenador de la banqueta de les seagulls seria abonant una clàusula de rescissió que supera els 10 milions d'euros. Una operació tremendament difícil d'abordar pel club blaugrana.

125 Aniversari FC Barcelona presentació laporta / Foto: Carlos Baglietto
Laporta té els seus favorits per a la banqueta|banc dels acusats culer / Foto: Carlos Baglietto

Els favorits de Laporta per a la banqueta|banc dels acusats

La llista de favorits de Joan Laporta per ocupar la banqueta del FC Barcelona se centra en tres noms. El primer en el rànquing seria el mateix Hansi Flick. L'escola alemanya i, sobretot, la llibertat de l'entrenador per negociar converteixen Flick en el favorit del president culer. En segon lloc, hi hauria Roberto De Zerbi, també molt del gust del president i, a més, avalat per tota una figura hegemònica com la de Pep Guardiola.

El rànquing el tancaria un nom molt particular: Xabi Alonso. La temporada del tècnic basc amb el Bayer Leverkusen no està passant desapercebuda per a ningú. De fet, aquesta és l'opció favorita de Laporta, però el seu compromís amb el club alemany fan pràcticament impossible la seva incorporació a la banqueta culer. De moment tot està en l'aire, però els plans de Laporta passen per tancar un tècnic abans que acabi el proper mes de març.