Pep Guardiola sempre ha afirmat que el que més li agrada de ser entrenador de futbol és poder treballar amb l'equip, especialment amb els jugadors joves amb marge de creixement. És allà on l'entrenador pot posar el seu segell, com el tècnic de Santpedor ha demostrat a Barcelona, a Munic i ara a Manchester.

És per això que no és estrany que Guardiola aprofiti quan pot per lamentar una situació de sobresaturació de partits que impedeix que els equips puguin treballar. "La nostra feina ara és d'oficina".

 

Guardiola es queixa de la falta de temps per entrenar

Les paraules de Guardiola, que el tècnic català va pronunciar en una entrevista al mitjà brasiler Esporte Interativo després de la golejada del seu Manchester City a l'Olympiakos grec (3-0), procedeixen de la pregunta del periodista sobre l'inici de Domènec Torrent, exajudant de Guardiola, com a primer entrenador del Flamengo. "Em diu que és com aquí. No hi ha temps per entrenar, només recuperació i partit, gens per millorar l'equip," afirma un Guardiola resignat. "És sobreviure. La nostra feina ara és d'oficina, que no es lesionin i res més", afegeix.

Guardiola Manchester City EFE

Pep Guardiola, durant el partit Manchester City-Olympiakos d'ahir dimarts / EFE

I l'exposició de Guardiola lamentant el treball de l'entrenador del segle XXI no acaba aquí. "Ja no existeixen entrenadors de futbol. Som gerents de jugadors, que no es facin mal. Hi ha molt poc temps, tot és prepartit, recuperació, prepartit, recuperació... i així és difícil fer coses perquè l'equip pugui millorar".