A Anglaterra encara es pregunten incrèduls què li ha passat a Philippe Coutinho a Barcelona. El migcampista brasiler se'n va anar al Barça sent el millor jugador de la Premier League, liderant un Liverpool en plena fase de creixement, i ara no és ni l'ombra del futbolista que va marxar, i això que encara té 29 anys. És per això que veient que en aquests moments el seu fitxatge seria molt assequible, diversos clubs el tenen a l'agenda, ja que incorporar-lo i aconseguir que s'apropi al futbolista que va ser seria una autèntica bomba.

L'estiu passat, de fet, l'Arsenal i l'Everton van estar estudiant el fitxatge de Coutinho, però no es van atrevir a fer el pas perquè el futbolista estava lesionat. El Barça donava facilitats i el jugador veia amb bons ulls sortir, però finalment les operacions es van trencar i el club va haver de buscar una altra fórmula per reduir la massa salarial amb la sortida de Griezmann a l'Atlètic de Madrid.

Coutinho Barca entrementeixo escalfament EuropaPress

Coutinho, en un entrenament del Barça / Europa Press

El City estudia el fitxatge de Coutinho

Ara, Coutinho ja està de tornada i sense aparents problemes físics. És cert que continua sense rendir al nivell esperat, però ningú no creu que el brasiler s'hagi oblidat de jugar a futbol, sinó que no explota perquè no és al lloc adequat. En aquests moments, el Barça el traspassaria sense pensar-s'ho per 30 milions d'euros, una xifra molt baixa amb els preus que s'estan pagant a la Premier League per qualsevol mitjania.

És aquí on sorgeix la figura de Pep Guardiola, ja que Coutinho és precisament el perfil que busca per al seu Manchester City. En un equip omplert de centrecampista amb qualitat i arribada, Coutinho encaixaria com un guant i Guardiola està convençut de poder recuperar la millor versió del brasiler. L'entrenador català, a més, sap que l'operació no molestaria el Barça, ni de bon tros, i que les converses serien molt senzilles de dur a terme.

Philippe Coutinho Camp Nou Barca Europa Press

Coutinho, en un partit d'aquesta temporada del Barça / Europa Press

El Newcastle, també interessat

El principal problema que es pot trobar Guardiola és que el nou Newcastle de Mohamed bin Salman també ha posat els ulls en Coutinho, ja que com el Manchester City considera que invertir 30 milions d'euros en un futbolista que no fa tant es va convertir en el millor jugador de la Premier League és un risc assumible.

En el cas que el Newscastle faci el pas i s'afegeixi a la licitació el Barça estaria de celebració, ja que el gran temor de l'entitat blaugrana és que acabi la temporada i al final hagi d'acabar regalant el que en aquests moments és el futbolista més ben pagat de la plantilla. El Barça, de fet, està disposat a traspassar a Coutinho aquest mateix mercat d'hivern, ja que en el Camp Nou ja s'ha perdut tota esperança que el brasiler es torni a assemblar al jugador que un dia va portar al club a realitzar el fitxatge més car de tota la seva història.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, entrenador del Manchester City / EFE