El Manchester City i el Reial Madrid van protagonitzar ahir un duel que ja ha entrat a la història de la Champions League. Els anglesos van ser superiors, però, un cop més, l'idil·li dels madrilenys amb aquesta competició va provocar que no li perdessin la cara al partit en cap moment. Al final, un 4 a 3 que ho deixa absolutament tot obert per la tornada: la setmana vinent al Santiago Bernabéu.

Un partit memorable

Els 'citizens' van començar molt forts, fent dos gols en menys de 12 minuts. Fins i tot van tenir ocasions per fer-ne un o dos més. Però l'èpica del Madrid va tornar a aparèixer i Karim Benzema, al minut 33, retallava distàncies. Amb el 2 a 1 es va arribar al descans. La segona part va començar amb la mateixa tònica que la primera: els locals molt forts i atacant amb criteri i els blancs esperant per crear alguna oportunitat a partir dels contracops.

Benzema Manchester City Real Madrid EFE
Karim Benzema, un dels noms destacats del duel d'ahir a l'Etihad Stadium / EFE

Al minut 53, Phil Foden feia el tercer amb un bon cop de cap. Altra vegada, però, només dos minuts després, Vinícius feia el 3 a 2 amb una brillant acció individual. El partit s'havia convertit en un intercanvi de cops molt atractiu per l'espectador, però no tant pels entrenadors. Al 74, Bernardo Silva tornava a ampliar diferències amb un potent xut. Per tancar el marcador, Benzema va marcar un penal a l'estil 'panenka' que deixa l'eliminatòria ben oberta

Guardiola, amb poques ganes de respondre a la premsa madrilenya

Pep Guardiola es va mostrar satisfet pel partit dels seus jugadors. Després de felicitar-los, va deixar clar que ara el següent repte és el duel contra el Leeds, el pròxim dissabte. De la tornada al Bernabéu ja se'n preocuparan un cop hagin disputat aquest matx, ja que hi ha la lliga en joc. L'entrenador català no es va mostrar massa entusiasmat a l'hora de respondre les preguntes que se li van fer des d'Espanya un cop finalitzat el partit d'ahir.

Ricardo Sierra, periodista de Movistar +, va veure com, en l'entrevista postpartit, Pep Guardiola contestava de manera seca i breu a les preguntes que li feia. Davant d'això, les xarxes van bullir en contra de l'ex entrenador del FC Barcelona, titllant-lo de "prepotent" o "maleducat". Abans d'aquest moment, Guardiola va haver d'aguantar insults constants de l'afició del Madrid durant el matx i càntics com "Guardiola hijo de puta".

A la roda de premsa prèvia al duel europeu, el tècnic del Manchester City ja es va mostrar fred amb les preguntes que li feien els periodistes de Madrid. És una cosa que ve de lluny. És possible que Guardiola se senti molest per la constant manipulació que fan de les seves declaracions. Potser ja en va quedar tip durant l'eliminatòria anterior contra l'Atlètic de Madrid del Cholo Simeone.

Imatge principal: Pep Guardiola, enfurismat, després que Mahrez fallés una clara ocasió / EFE