Pep Guardiola ha guanyat la partida a José Mourinho aquest dissabte en la lluita per la Premier League. El Manchester City va ser superior al Tottenham i va deixar l'equip del tècnic portuguès sense capacitat de reacció. Un contundent 3-0 favorable al City que els manté com a líders a la classificació.

Gündogan, protagonista del partit

El protagonista del partit va ser l'alemany Ilkay Gündogan, que va fer dos dels gols del partit. El migcampista va fer el 2-0 a l'inici de la segona part després d'una assistència de Foden que va finalitzar l'alemany amb la cama esquerra. Al minut 65, Gündogan va posar el 3-0 per sentenciar el partit. Una assistència d'Ederson, des del seu propi camp, va deixar l'alemany sol davant del porter dels Spurs, que va finalitzar sense problemes. El migcampista arriba ja als onze gols en l'actual edició de la lliga anglesa.

Després de l'enfrontament, el tècnic català va voler contestar a tots aquells que es van riure d'ell quan va posar Gündogan de fals nou. "Vaig dir diverses vegades que Gündogan podria jugar fàcilment com a fals nou i la gent es va riure de mi. Avui això ha quedat palès, ha estat obvi. Té un joc fabulós per jugar en la zona d'atac. Estic encantat amb l'exhibició d'aquest jugador. Va guanyar el premi al jugador del mes al gener i, si continua així, també el guanyarà al febrer", va declarar Guardiola defensant el seu jugador.

Amb la baixa d'Agüero, l'alemany d'origen turc s'està guanyant la posició com a substitut de l'argentí. Gündogan, en 26 partits, ha aconseguit 13 gols i 3 assistències, bons números per a un jugador que no sol ser determinant pel que fa als gols i assistències.

Gundogan Manchester City Tottenham EFE

Gündogan celebrant un dels gols davant del Tottenham de Mourinho / EFE

El City buscarà seguir amb la ratxa

El City, que suma 11 jornades seguides sense perdre a la Premier League, s'enfrontarà dimecres a l'Everton, setè classificat de la lliga anglesa. A la Champions, els de Guardiola jugaran el seu partit corresponent als vuitens de final, el dia 24 de febrer, contra el Borussia de Mönchengladbach.

Imatge principal: Guardiola dirigint un partit del Manchester City / Europa Press