Pep Guardiola se sent molt a gust a Manchester. El City ja és casa seva i no té cap intenció d'abandonar el club a curt termini. Enguany té la Premier League a tocar i té un peu a semifinals de la Champions League, el gran objectiu de l'entitat 'citizen'. No obstant això, se segueix especulant amb l'interès del tècnic català per entrenar una selecció nacional.

És feliç a Manchester i no vol marxar

El Brasil vol a Pep Guardiola a la banqueta de la 'canarinha'. Tite tancarà una etapa després del Mundial del Catar i els dirigents brasilers somien amb la possibilitat que l'ex del Barça agafi les regnes del combinat nacional. Desgraciadament per ells, sembla que de moment es quedarà en un somni. Guardiola no té cap intenció d'abandonar el Manchester City. 

Pep Guardiola Manchester City Europa Press

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City / Europa Press

En unes declaracions a l'última roda de premsa, Guardiola ha dit que està molt a gust a Manchester i que, si d'ell depengués "renovaria deu anys amb el City", però que no és possible. És cert que ha manifestat en més d'una ocasió que li agradaria poder entrenar una selecció, però ha volgut deixar clar que "ara no és el moment". La 'canarinha', doncs, haurà d'esperar.

L'oferta del Brasil és molt potent

Guardiola duu gairebé sis temporades al Manchester City, essent ja el club on més temps ha estat. De les seves paraules es dedueix que, com a mínim, en complirà set al capdavant dels 'sky blues', a no ser que la directiva decideixi prescindir dels seus serveis. L'equip té per davant unes setmanes claus per descobrir quin és el seu futur a la lliga i a la Champions League. 

Pep guardiola ok manchester city europa press

Guardiola, gesticulant durant un partit de Premier League / Europa Press

La seva lleialtat a l'entitat anglesa va molt més enllà dels diners. Segons va informar en el seu moment el diari Marca, l'oferta del Brasil ascendia als 12 milions d'euros nets per temporada, en un contracte de quatre anys de durada, des del Mundial del Catar fins al Mundial del 2026, el que se celebrarà al Canadà, Mèxic i Estats Units.

Quan Guardiola deixi la Premier League, serà el moment d'embarcar-se en l'aventura del futbol de seleccions. És un neguit que el de Santpedor té a dins i abans de retirar-se de les banquetes vol enfrontar-se al repte d'una selecció nacional. De moment, però, aquest moment encara és molt llunyà. L'ex del Barça vol seguir fent més gran el projecte del Manchester City. 

 

Imatge principal: Pep Guardiola, amb posat pensatiu al camp del Burnley / EFE