El Manchester City de Pep Guardiola ha fet aquest dimarts una passada endavant en les seves aspiracions de jugar les semifinals de la Champions League en imposar-se per 1-0 a l'Atlètic de Madrid, en un partit molt complicat en el qual els anglesos han patit per generar perill davant d'un rival defensiu i treballador que a punt ha estat d'endur-se un valuós 0-0 per al partit de tornada. Finalment, la qualitat de De Bruyne ha permès als de Guardiola imposar-se per la mínima, un 1-0 que el City haurà de defensar al partit del Wanda Metropolitano de la tornada.

Com s'intuïa a la prèvia del partit, el Manchester City ha sortit al terreny de joc a buscar la pilota davant d'un Atlètic de Madrid defensiu i molt bé posicionat sobre el camp. En el primer temps, de fet, l'equip de Pep Guardiola ha tingut el 69% de la possessió, però el domini no s'ha traduït en perill, ja que Oblak no ha hagut de realitzar cap parada de mèrit. L'Atlètic, per la seva part, ho ha intentat al contraatac, però tampoc no ha estat capaç de crear ocasions clares de gol.

Manchester City Atletico EFE

Els jugadors del City, celebrant l'1-0, de De Bruyne / EFE

De Bruyne marca la diferència

Després del descans, el Manchester City ha intentat pujar una marxa més al partit i tot just començar la segona meitat ha pogut marcar, en un tret desviat de Gundogan al qual Sterling no ha arribat per poc (47). L'Atlètic, tanmateix, ha continuat molt bé posicionat, sense deixar espais, obligant el City a buscar el perill a pilota aturada. De Bruyne ho ha intentat en una falta directa que ha parat Oblak (54) i després ha estat Laporte, en una rematada de cap després d'un córner (64).

Veient com el panorama no canviava, Guardiola ha agitat l'arbre, fent tres substitucions de cop, donant entrada a Foden, Grealish i Gabriel Jesús, i als 2 minuts ha arribat l'1-0. Pilota filtrada de Foden i gol de De Bruyne amb un xut creuat (69). I el belga ha pogut deixar l'eliminatòria sentenciada poc després, després d'una excel·lent jugada de Foden per la banda dreta que ha acabat amb un xut de De Bruyne que Savic ha tret sota pals.

Benfica Liverpool Konate EFE

Konaté, després de marcar el 0-1 en el Benfica-Liverpool / EFE

El Liverpool goleja a Lisboa i s'apropa a les semifinals (1-3)

En l'altre partit de la jornada, el Liverpool ha fet un pas de gegant en l'eliminatòria en imposar-se al Benfica per 1-3. L'equip de Jürgen Klopp ha deixat el partit encarrilat en la primera meitat. Els reds s'han avançat en el minut 17 gràcies a una poderosa rematada de cap de Konaté. I en el minut 34, els anglesos han aconseguit el segon, de Mané, que ha aprofitat una excel·lent deixada amb el cap de Luis Díaz.

Amb un resultat tan desfavorable, al Benfica no li quedava més remei que sortir  a totes després del descans, i tot just començar, Darwin Núñez ha retallat les distàncies (47). El conjunt lisboeta ha buscat empat, però l'equip que ha tornat a marcar ha estat el Liverpool, ja en el tram final, un gol de Luis Díaz que pràcticament deixa sentenciada l'eliminatòria.

Imatge principal: Kevin de Bruyne ha estat el millor jugador del Manchester City-Atlètic de Madrid / EFE