Pep Guardiola no ha acabat del tot satisfet el Reial Madrid-Manchester City de la Champions League. El seu equip torna a casa amb un empat (1-1) aparentment positiu, però sembla que l'entrenador català tenia un pla que no ha sortit bé, en part pel desencert dels seus jugadors, en part pel plantejament que ha dut a terme Carlo Ancelotti, enfonsant l'equip dins de la seva àrea, evitant el futbol vertical i imprevisible del Manchester City. Guardiola, de fet, no ha realitzat cap sol canvi, una decisió estranya, ja que diversos jugadors han acabat el partit exhaustos.

Segons reporten mitjans anglesos, Pep Guardiola no ha tardat a iniciar la remuntada del Manchester City, que s'ha començat a forjar aquest dimarts, amb el gol de De Bruyne, la setmana que ve a l'Etihad Stadium. L'entrenador ha dut a terme una convincent arenga al mateix vestidor del Santiago Bernabéu. El partit d'aquest dimarts ha de servir per aprendre dels errors. Tenen 8 dies per moure la pissarra a la recerca de la remuntada, encara que més que futbol, sembla un tema mental.

Els jugadors del Reial Madrid celebrant el gol de Vinicius / Foto: EFE
Els jugadors del Reial Madrid, celebrant el gol de Vinicius / Foto: EFE

El City juga, el Madrid marca

En els primers 20 minuts de partit semblava que anava a ser un passeig del Manchester City. L'equip de Guardiola ha aconseguit la pilota, amb moments de disposar del 75% i, malgrat no tenir espais per l'ultradefensiu plantejament d'Ancelotti, ha generat alguna ocasió, amb trets llunyans. El pla del Madrid era tan clar com efectiu, defensa baixa i, en recuperar la pilota, sortida vertical a la recerca de Vinícius. La millor ocasió dels blancs, de fet, ha estat una pèrdua de Rodri que ha acabat amb un centre de Vinícius que ha tallat Rubén Dias quan Benzema ja olorava el gol.

Finalment, el pla d'Ancelotti ha donat els seus fruits i Vinícius, en una acció aïllada, una sortida vertical de Camavinga que ha cedit la pilota a Vinícius, que ha marcat l'1-0 amb una fuetada espectacular. El futbol l'estava posant el Manchester City, però el gol, el que realment compta, era al sac del Reial Madrid.

Pep Guardiola dirigint el Manchester City / Foto: EFE
Pep Guardiola, donant ordres als jugadors del Manchester City / Foto: EFE

De Bruyne inicia la remuntada

Després del descans, el partit ha fet un gir estrany, inesperat. El City ha sortit a jugar al mateix, però el Reial Madrid ha canviat el guió, conscient que no podria aguantar 45 minuts més defensant. Ancelotti ha situat Camavinga com a interior en fase ofensiva, una superioritat momentània que ha donat ales al Madrid, que ha començat a apropar-se a Ederson amb perill. I quan més a prop estava el 2-0 ha arribat l'1-1. A Kevin de Bruyne, fins al moment desaparegut, li ha caigut una pilota en la frontal que el belga ha enviat al fons de les malles amb un obús ajustat.

En el tram final, després de la batalla tàctica, el Manchester City ha firmat l'empat, mentre que el Reial Madrid, a la desesperada, ha intentat el 2-1 heroic, com en les seves nits màgiques de la temporada passada. L'1-1 s'ha mantingut i ara l'eliminatòria està oberta i es decidirà a l'Etihad Stadium.