Mohamed Salah és, indubtablement, entre els millors futbolistes del planeta. L'egipci ha catapultat el seu futbol des que és al Liverpool de Jürgen Klopp i aquesta temporada, per exemple, porta 20 gols i nou assistències en només 21 partits jugats amb el seu club, 15 en lliga i sis a la Champions League.

Anfield tem que Salah canviï d'equip

Les seves xifres espanten, com també espanta a Anfield que pugui voler canviar d'aires. El Barça ha temptejat sense massa optimisme l'egipci, que ràpidament es va autodescartar del projecte blaugrana. L'esperança del Barça era que Salah veuria amb bons ulls provar en una altra lliga, especialment l'espanyola, i amb el Reial Madrid centrat en altres objectius va intentar convèncer l'extraordinari futbolista egipci.

salah liverpool europa press

Mohammed Salah està en un moment de forma excels en el Liverpool / Europa Press

Però el procés de reconstrucció en el qual hi ha immers el club no encaixa amb el futbolista, que als seus 29 anys viu un moment de maduresa esplendorosa i només deixaria el Liverpool per enrolar-se en un altre projecte que aspiri a absolutament tot.

I a tot just 50km de distància en té un d'aquests, el del Manchester City de Pep Guardiola. L'egipci finalitza la seva vinculació contractual amb l'equip red al final de la temporada que ve, i són molts els rumors que el col·loquen fora de Anfield, a la recerca de l'últim gran contracte de la seva carrera, sigui al seu actual equip o fora.

jurgen klopp pep guardiola liverpool manchester city europa press

Jürgen Klopp i Pep Guardiola lluitaran perquè Salah jugui en el seu equip / Europa Press

Salah vol 20 milions a l'any

Perquè és evident que des del Liverpool faran tot el que estigui a la seva mà perquè es quedi. El projecte esportiu, el té. El Liverpool és un superequip que si no es torça en excés, lluitarà per la Premier i per la Lliga de Campions durant el pròxim lustre. El que demana ara l'atacant africà i el seu representant són diners. Demanen que el nou contracte que els oferiran s'acosti als 20 milions d'euros per temporada.

La lluita esportiva entre Liverpool i Manchester City és constant. En els últims anys s'han repartit les lligues, i aquesta temporada, amb 15 jornades disputades, només els separa un punt. El City és líder amb 35, el Liverpool és segon amb 34 unitats i el Chelsea els aguanta el pols amb 33. A la Champions, els dos han guanyat el seu grup. Però malgrat aquest frec  a frec a la gespa, la disputa per Salah pot fer saltar espurnes entre Klopp i Guardiola.

Mohamed Salah Liverpool Europa Press

El següent pas de Salah és una incògnita. De moment, continuarà marcant en el Liverpool / Europa Press

El Barça, per la seva part, ha hagut d'assumir que Salah és impossible, i intentarà reforçar-se aquest mateix gener per acabar la temporada d'una forma digna i a l'estiu, amb dos mesos per davant, acudir al mercat per reconstruir en la mesura del que sigui possible un equip que ho necessita, i molt.

 

Imatge principal: Pep Guardiola durant una roda de premsa amb el Manchester City / GTRES