Pep Guardiola és notícia sempre que pren la paraula. I ara ha obert la porta de sortida de manera pública a Bernardo Silva, tot i que encara és un jugador molt útil per al seu Manchester City. Mentrestant, el Barça segueix a l'espera i intentant saber què passarà amb el migcampista portuguès.

Pep Guardiola obre la porta a Bernardo Silva

En les últimes hores, el tècnic de Santpedor s'ha pronunciat sobre Bernardo Silva, jugador citizen que aquesta temporada ha perdut el rol de protagonista. Clubs com l'Atlètic de Madrid, el Milan o el Barça van estar interessats en la seva contractació en el passat mercat d'estiu, però el fitxatge no es va efectuar en cap dels casos.

Bernardo Silva Manchester City EuropaPress

Bernardo Silva celebrant un gol amb el Manchester City / EuropaPress

I Guardiola ha tornat a confiar en ell, li ha donat minuts en els últims partits, i el portuguès ha rendit. Però també és conscient que l'arribada de Jack Grealish aquest estiu per més de 100 milions d'euros el deixa en un segon terme. "L'únic que vull és que Bernardo sigui feliç, aquí o en un altre lloc, perquè és un noi que es mereix el millor", va afirmar Guardiola sobre Bernardo Silva.

El Barça està atent al futur de Bernardo Silva

Així doncs, ara Joan Laporta té via lliure per negociar per un jugador que té un valor de mercat de 70 milions d'euros i que acaba contracte a l'any 2025. Però el Barça haurà d'invertir una suma de diners que ara mateix no té a la caixa.

"És molt intuïtiu, sempre sap jugar i anticipar-se al que succeirà en el camp, amb i sense pilota", va explicar d'ell un Guardiola que, tot i deixar-li la porta oberta per marxar, sap que té una qualitat que no gaires futbolistes tenen.

Bernardo Silva Manchester City EuropaPress

Bernardo Silva jugant amb el Manchester City / EuropaPress

El Barça està atent i Bernardo Silva ho sap. El seu futur a l'equip de Guardiola no és com el d'abans i ara mateix té els dos peus més a fora que a dins. Si vol seguir progressant en la seva carrera, l'única sortida és canviar de club. I Guardiola va avisar: "Si per casualitat marxa, només puc dir que el club que el contracti s'endurà un dels millors jugadors del món".

Als seus 27 anys, sent un referent de la selecció de Portugal i un dels millors futbolistes dels últims anys a la Premier League, Bernardo Silva podria canviar d'aires en el proper mercat de fitxatges d'hivern, però el seu alt preu de venda fa pensar que el moment del canvi de club serà l'estiu vinent.

 

Imatge principal: Pep Guardiola donant indicacions durant un partit del Manchester City / EFE