Manuel Pellegrini no s'ha aixecat amb les millors notícies possibles entorn del futur del seu Betis. El xilè, quan falten unes quantes jornades per finalitzar la temporada de LaLiga EA Sports, i després de fracassar en Europa i en Conference League, continua provant de ficar el seu equip, de nou, en competicions europees. El conjunt verd-i-blanc continua arrossegant dubtes, encara que continua amb opcions d'acabar entre els set primers, sent aquesta posició l'última que dona accés a la Conference League.

València i Reial Societat són els seus principals rivals, i aquesta hauria de ser l'única preocupació d'un Pellegrini que, tanmateix, s'ha trobat amb un seriós problema de cara al futur. Els d'Heliòpolis no han gaudit de cap mena d'estabilitat durant la present campanya, amb múltiples lesions, falta de fitxatges, i sortides inesperades que han provocat un buit tremend a la plantilla i en l'entitat (com la de Ramon Planes a mitjan temporada rumb a l'Aràbia Saudita). Ara, és el River Plate el que vol debilitar el Betis.

Ramon Planes Manuel Pellegrini Betis / Foto: Europa Press
Ramon Planes i Manuel Pellegrini / Foto: Europa Press

Germán Pezzella a prop del River Plate

Perquè els 'milionaris' ja estan apuntant les seves mires cap al Benito Villamarín per convèncer un dels grans baluards de la plantilla del Betis, el seu capità, Germán Pezzella. El campió del món ha mostrat un gran rendiment vestint l'elàstica verd-i-blanca, tant que s'ha convertit en un dels estendards del club sevillà. Tanmateix, sembla que la seva etapa en el conjunt de Manuel Pellegrini està finalitzant, perquè podria ser camí de tornar a les seves arrels i fitxar pel River Plate.

Segons diversos mitjans argentins, el central ja ha entrat en negociacions amb els alts caps de l'entitat franjirroja, incloent-hi el secretari tècnic Leo Ponzio i el president Jorge Brito. Unes converses que, d'arribar a bon port, suposarien la tornada de Germán Pezzella a la seva terra natal, Argentina, per acabar de desenvolupar la seva carrera futbolística 'a casa seva'. Malgrat tenir contracte amb el Betis fins a 2026, la sortida del defensor és una possibilitat molt real, ja que la seva clàusula de rescissió només és de 4 milions d'euros.

German Pezzella durant un partit del Betis Europa Press
Germán Pezzella durant un partit del Betis / Foto: Europa Press

Pellegrini tindrà un problema

L'experiència i solidesa defensiva de l'argentí venen com a anell al dit per a un River Plate sumit en la recta final de la Copa Libertadores de la Lliga Professional Argentina. De moment, el jugador no ha parlat sobre el seu futur i no ha descartat cap possibilitat. No obstant això, l'interès del quadre argentí és imminent, i Pezzella haurà de prendre una ràpida decisió. El Betis, per la seva part, provarà de convèncer el seu capità per retenir-lo, altrament, tindrà un bon problema.

Sent la defensa la que més maldecaps ha donat a Pellegrini, la sortida del mariscal de la rereguarda bètica obligaria a buscar alternatives, amb la dificultat que això comporta. Mentrestant, River Plate continua ansiós per repatriar un dels seus talents locals, aprofitant el seu baix cost i la seva indiscutible qualitat sobre la gespa.