Sense cap dubte, la irrupció de Pedri en aquests dos últims anys en el Barça ha estat una de les grans sensacions al món del futbol. El canari no va acusar el més mínim el salt del seu Las Palmas, a Segona, al Barça, i primer amb Koeman, i després amb Xavi Hernández, s'ha consolidat com una autèntica estrella. Així ho acredita, entre moltes altres coses, el guardó de Golden Boy que li va ser atorgat la passada temporada i que pot revalidar aquest any, sent el gran favorit a guanyar-lo. En aquesta àmplia llista de 80 candidats hi ha un altre mitjapunta, dos anys menor, que podria ser company al Barça, però que ja està meravellant amb el seu nou equip, la Juventus de Torí.

Kenan Yildiz va preferir la Juventus abans que el Barça

Es tracta de Kenan Yıldız, talentós futbolista nascut a Alemanya fa poc més de 17 anys però d'ascendència turca que, després d'haver ignorat l'interès blaugrana a fitxar-lo, va acabar acceptant la proposta de la Vecchia Signora. Yıldız va acabar el seu contracte amb el Bayern el passat curs, i van ser uns quants els grans d'Europa que van trucar a la seva porta, conscients que podia fer el que ja ha començat a demostrar des de la seva arribada a Torí.

Kenan Yildiz Bayern Munich @kenanyildiz oficial
Kenan Yildiz ja no és jugador del Bayern de Munich / Foto: @kenanyildiz_oficial

Porta tot just un parell de setmanes, però li ha valgut per ser el millor jugador del torneig estiuenc d'Aesch, en territori suís, on, per exemple, li va endossar un hat trick a l'equip juvenil del València a la final del campionat. Yıldız és un mitjapunta joveníssim, dos anys menor que Pedri, que, ara com ara, és el mirall de tot aquell que comença a destacar en aquesta posició, però el germanoturc té més capacitat golejadora que el canari.

MVP del torneig estiuenc d'Aesch

Això, el gol, és el que se li demana a Pedri perquè sigui un futbolista encara millor del que ja és, mentre que Kenan Yıldız ha demostrat tenir aquest olfacte golejador. És impossible predir el sostre que pot tenir aquest futbolista, però l'aposta de la Juventus per ell és ferma i encara que de moment està jugant amb l'equip juvenil, el Primavera, com se li denomina a Itàlia, ja estan demanant que passi a jugar al filial, que competeix a la Serie C.

Caldrà veure si la seva progressió és tan meteòrica com perquè comenci a treure el cap al primer equip, de la mà de Massimiliano Allegri, però a Torí són conscients que poden tenir a les seves mans a un dels grans talents del futur i volen tractar-lo com tal. El contracte que ha firmat amb els italians l'hi uneix fins a 2025, però és lògic pensar que si continua acumulant actuacions com aquesta, els italians voldran assegurar-se que passa gran part de la seva carrera amb la samarreta bianconera. Qui sap si en uns anys Pedri i Yildiz són dos dels noms propis del panorama futbolístic mundial. El primer ja ho és, i el segon vol ser-ho.