Va fer la volta al món aquella temporada 2019/20 en què un noi de tan sols 18 anys, ja titular al Barça i a la selecció espanyola, va batre el rècord de més partits en una sola temporada, arribant a jugar fins a 73 matxs. L'últim d'aquell curs va ser l'eliminació d'Espanya a l'Eurocopa davant Itàlia a la tanda de penals, però Pedri, a banda de la pèrdua del títol continental, segueix recordant aquella temporada per un altre motiu.

Al canari se'l va cremar físicament i, des d'aleshores, tant ell com el FC Barcelona estan pagant aquell rècord que, més enllà d'admirable, comptant també amb diverses pròrrogues, va ser tremendament perjudicial per a un estat físic cada cop en més dubte al seu club. Les dues darreres lesions musculars del '8' culer es van produir durant entrenaments i la darrera va ser per culpa d'un mer cop. A més a més, en el cas de Pedri, la seva importància per a Xavi Hernández és coral i les seves dues últimes tornades als terrenys de joc s'han demorat més de l'esperat.

Pedri y Gundogan, durante un calentamiento con el Barça / Foto: Europa Press
Pedri i Gundogan, durant un escalfament amb el Barça / Foto: Europa Press

Pedri tancarà aquest 2023 després de 194 dies lesionat

Després de 4 lesions diferents, totes musculars, Pedri tancarà aquest 2023 després de 194 dies lesionat. L'última es va produir el darrer 18 de desembre, fent-lo perdre's — de moment — tan sols un partit, però, en total, el de Tegueste s'ha perdut un total de 28 partits en l'any natural. Aquestes xifres que col·laboren en la preocupació del club i del barcelonisme en general en vista que la fragilitat del seu migcampista ve precisament de 2021.

D'abans no se li comptabilitzen lesions com a professional, sent tot el que va arribar a posteriori un autèntic drama per un jugador que ningú discuteix que marcarà una època al club. Amb tot, i com no podria ser d'una altra manera, un expedient que ja comença a ser preocupant de debò amenaça el seu futur, no al club, però sí sobre la gespa del Camp Nou com a titular regular. 

Pedri González Barça / Foto: EFE
Pedri González, durant un partit amb el Barça / Foto: EFE

Pedri és capital, però no ho pot jugar tot. Les seves cames diuen prou, però el Barça no es pot permetre dosificar-lo, encara que ha quedat demostrat que no li queda un altre. De fet, encara que d'una manera molt més desafortunada i, d'alguna manera, més dependent de l'atzar, Gavi i el seu genoll també ho han fet. En el seu cas, seran 8 o 9 mesos seguits els que romandrà lluny de la pilota, però Pedri, en períodes diferits, ja s'ha perdut aquest temps de competició en, recordem, només dos anys. De cara al futur, només queda tocar fusta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!