La situació de cursa a Portimao entre Marc Márquez i Pecco Bagnaia ha encès les alarmes a Ducati. Abans del fitxatge de l'ilerdenc per Gresini, ja es parlava internament entre els màxims dirigents de Borgo Panigale, el problema que podia suposar donar empara a un pilot tan ambiciós com el '93.' El temor més gran dels italians, es deia des del principi, era que el català alterés la presumpta gran harmonia interna que imperava entre tots els pilots de l'escuderia transalpina.

I, en només dos Grans Premis, ja ha passat el que tots temien, un accident en el qual es van veure involucrats tant el vigent campió del món com Márquez. En aquest cas, i veient la telemetria, sembla clar que el culpable no va ser el català, sinó el torinès, que va donar gas a fons quan, potser, hauria d'haver deixat passar a Marc. Sigui com fora, els comissaris, van decidir no sancionar Pecco amb una long lap, i deixar-lo com una situació de cursa. No obstant això, aquest petit xoc ja ha generat una confrontació a Ducati.

Pecco Bagnaia Marc Márquez / Foto: EFE
Pecco Bagnaia i Marc Márquez lluitant per la posició / Foto: EFE

Domenicalli no es mulla sobre l'accident entre Bagnaia i Márquez

No va ser una 'topada' qualsevol, ja que va succeir entre l'actual líder de Ducati, i un nouvingut com Márquez, a qui apunten tots els focus i sobre el qual sempre hi ha crítiques. Un fet que va entelar el doblet dels de Borgo Panigale, amb Jorge Martín en el més alt i Enea Bastianini com a segon. El CEO de la firma transalpina, Claudio Domenicali, es va encarregar de recordar l'èxit en declaracions a Sky Sport MotoGP: "Aconseguim el primer i segon lloc amb dues Ducati de fàbrica, i per això estic content".

L'italià, per tractar de calmar les aigües, va lloar l'èxit col·lectiu, però, sabia que li anaven a preguntar per les dues carabasses que es van menjar Bagnaia i Márquez. "Tenim molts campions aquí i és impossible pensar que no hi haurà fricció i contacte entre ells", va començar dient l'italià, intentant llimar asprors i traient-li ferro a l'assumpte. Tanmateix, va reconèixer que l'acció entre ambdós pilots no ha agradat gens al si de Ducati, i ha fet saltar les alarmes.

Marc Márquez / Foto: EFE
Marc Márquez, seriós durant una roda de premsa / Foto: EFE

Ducati protegeix Bagnaia

"Està clar que, quan passen coses com les de 'Pecco' i Marc, ens sentim una mica molestos, però així és com es fan les curses. Són dos grans campions i no volien abandonar cap dels dos. He seguit l'anàlisi que s'ha fet en televisió, i segons des d'on ho vegis tendeixes a estar d'acord amb un o un altre", va prosseguir Domenicali, que no va voler mullar-se sobre qui va ser el culpable que ambdós besessin el terra i que, per tant, no poguessin sumar punts.

Malgrat les paraules del CEO de Ducati, els de Borgo Panigale volen continuar protegint al seu número 1, Pecco Bagnaia. Des del box vermell ja temen que sigui una batalla que es repeteixi durant tota la temporada, i el torinès ha exigit al seu equip que Márquez sigui menys agressiu en pista, per evitar aquest tipus d'accions. Veurem finalment què passa, però la polèmica ja està servida, i encara queda un llarg recorregut per davant.