El món de MotoGP està revolucionat després de la disputa del Gran Premi de Portugal. Després d'un dissabte amb molta igualtat, a la cursa de diumenge hi va haver de tot. I els protagonistes per negatiu i per polèmics van ser Pecco Bagnaia i Marc Márquez, els dos pilots que porten motos Ducati.

Marc Márquez i Pecco Bagnaia, protagonistes de la primera polèmica de la temporada a MotoGP

El pilot català, de l'equip Gresini Racing, va avançar l'italià, de l'equip Ducati Lenovo Team. Però això no va ser tot perquè Bagnaia va contraatacar i van acabar xocant, amb els pilots per terra i sense puntuar. Estaven fent una bona cursa i els punts eren importants, però la primera gran lluita de la temporada entre dos pilots Ducati va acabar amb una gran decepció i amb molta disconformitat dins de la fàbrica italiana.

Aquesta acció ha generat molta polèmica, amb molts pilots i expilots parlant-ne. I no serà el final perquè s'espera que la guerra freda dins de Ducati duri unes quantes setmanes més. Els uns han culpat Marc Márquez; i els altres han culpat Pecco Bagnaia. Va ser un accident habitual de cursa entre dos pilots que volien demostrar qui era el més fort.

Pecco Bagnaia Marc Márquez Gran Premio de Portugal / Foto: EFE
Pecco Bagnaia i Marc Márquez corrent al Gran Premi de Portugal / Foto: EFE

Marco Melandri reparteix les culpes

I el que sembla és que aquests problemes i aquestes polèmiques tornaran a passar. Així ho explica Marco Melandri, expilot de MotoGP i expilot de Ducati, en un directe al seu Instagram: "El cert és que cap dels dos pilots podia veure l'altre, perquè Pecco té el cap sota el dipòsit i Márquez tampoc té una visió completa. És correcte que no es prengués cap mesura". I la culpa la reparteix "al cinquanta per cent".

Però és que Melandri també apunta que "Pecco es va deixar portar una mica pel fet que fos Marc Márquez qui l'avancés. Se li va ennuvolar la vista. Però vaja, aquestes coses formen part de les carreres. Si parlem de culpes, no hi ha ningú més culpable. Si parlem d'error, en canvi, potser és de Pecco, perquè estava clar que Márquez era més ràpid i que aquella era una carrera en què, des del punt de vista del mundial, s'havia de conformar i sumar el màxim número de punts possibles".

Pecco Bagnaia Ducati / Foto: EFE
Pecco Bagnaia, sobre la seva moto Ducati abans de la cursa del Gran Premi de Portugal / Foto: EFE

Això significa que és una errada de cursa, habitual entre pilots que van al límit. I Melandri ho veu normal. Per tant, és un tipus d'accident que es tornarà a repetir. I segurament Marc Márquez i Pecco Bagnaia tinguin més enganxades aquesta mateixa temporada si els dos lluiten per guanyar el Mundial de MotoGP.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!