El Barça ha convocat una junta extraordinària per avui divendres a les 14h on se sotmetrà a votació el pacte que els advocats del club i la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han arribat respecte al cas Neymar. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, se sotmetrà a votació l'acord a què el club ha arribat perquè no se celebri cap judici i el cas es tanqui després de l'acte de conciliació.

El pacte exclou de qualsevol càrrec el president Josep Maria Bartomeu, per qui el fiscal José Perals va demanar dos anys i tres mesos de presó, i Sandro Rosell, per qui se sol·licitaven set anys i sis mesos. Els dos estaven acusats de diferents delictes fiscals.

L'acord passa per la condemna del F.C. Barcelona com a persona jurídica per un delicte vers la Hisenda Pública havent-ne de fer-se càrrec de la quantitat defraudada i una multa del 60%, segons fonts de la Fiscalia. L'acord encara s'està redactant conjuntament entre la Fiscalia de Delictes econòmics i les defenses. Després caldrà que el signi el F.C. Barcelona i que es presenti al jutjat que porta la investigació del cas. Ara mateix, per tant hi ha un acord verbal.

El Barça, com a persona jurídica, serà l'única de les parts acusades que serà condemnada després del pacte i la penalització serà en forma de multa. Segons algunes fonts, el pacte obliga el club a pagar una quantitat inferior a la que demanava la Fiscalia, però el convida a reconèixer l'error de no haver fet la retenció corresponent pel traspàs de Neymar. Aquest era un dels punts que mai van voler admetre ni Bartomeu ni Rosell, que van afirmar, reiteradament, que tot s'havia fet sense cometre cap il·legalitat.

El pacte és molt bo per a Neymar i la seva família, Bartomeu i Rosell perquè no recaurà sobre ells cap acusació i d'aquesta manera s'acabarà un malson que s'hagués pogut allargar quatre anys més, com a mínim.