Ousmane Dembélé és un dels noms que marquen l'actualitat en el Barça. Principalment, per la seva situació contractual, ja que finalitza contracte el proper any 2024, i té una clàusula de rescissió de només 50 milions d'euros, que provoca hi hagi molts conjunts interessats i disposats a pagar-la. Joan Laporta i Mateu Alemany esperen convèncer-lo perquè es quedi, com van fer l'estiu anterior, encara que ara per ara les converses continuen paralitzades.

Tanmateix, ara mateix això no és el que més preocupa Xavi Hernández, encara que evidentment no vol perdre una de les seves peces clau, i menys a canvi de tan poc diners, ja que només ingressarien 25 'quilos'. El que en aquests moments centra l'atenció del cos tècnic és la recuperació de 'el Mosquit', que no està sent tan ràpida com esperaven. Perquè després de caure lesionat, esperaven que només estigués un mes de baixa, com a màxim.

Però aquest temps s'ha prolongat encara més, i es va perdre l'eliminatòria de l'Europa League contra el Manchester United, a més del segon Clàssic de l'any, en l'anada de semifinals de la Copa del Rei. I també està descartat que pugui estar disponible abans de l'aturada de seleccions, és a dir, que continuarà sent absent en els compromisos davant el Athletic Club de Bilbao, i novament davant el Reial Madrid, aquesta vegada, a La Liga Santander.

La idea era que Dembélé pogués tornar davant l'Elx i ja estigués pràcticament al 100% per al xoc de tornada de la copa. No obstant això, els últims informes mèdics suggereixen que tampoc no serà possible, i que la rehabilitació no està donant els resultats esperats, així que la seva reaparició haurà de posposar-se encara més. És lògic que la incertesa i el caos s'hagi apoderat en el Camp Nou, ja que troben molt a faltar a l'ex del Borussia Dortmund i del Stade Rennais.

En especial, veient la nul·la aportació de Ferran Torres i d'Anssumane Fati, i la irregularitat de Raphinha, que no han aconseguit fer oblidar la figura del campió del Mundial de Rússia.

Pedri González, una altra absència gairebé confirmada

Seguint amb les males notícies per a Xavi, sap que Pedri també ho té molt complicat per tornar aviat als terrenys de joc, i tot fa indicar que es perdrà els mateixos partits que Dembélé, o fins i tot més.

Per la part positiva, Robert Lewandowski sí que ha avançat favorablement, i no es descarta que entri en la convocatòria d'aquest cap de setmana.