Ousmane Dembélé no entra en els plans del Barça. I ni que ara, després de mesos d'evitar el club, estigui disposat a renegociar a la baixa la renovació. El Barça li va obrir la porta de sortida de bat a bat i Joan Laporta està obligat a acceptar l'oferta que li arribi.

El Chelsea s'interessa per Dembélé

El desafiament de Dembélé ha passat a ser el desafiament del Barça. Mateu Alemany, el director de futbol blaugrana, va admetre que l'única solució que hi havia era que Dembélé marxés aquest mateix mes de gener: "Entenem que després de tot aquest procés, el jugador ha decidit no continuar i nosaltres el que volem són jugadors compromesos amb el Barça, i tant pel seu bé com pel club ha de sortir com més aviat millor".

Dembele Benfica Champions EFE

Ousmane Dembélé jugant amb el Barça / EFE

I en les últimes hores qui ha estat protagonista d'aquest enrevessat cas és Moussa Sissoko, l'agent de l'extrem francès. Ahir va aterrar a Barcelona provinent de Londres, on ha tingut diverses reunions amb el Chelsea. Thomas Tuchel, actual entrenador del club londinenc i també exentrenador de Dembélé al Borussia Dortmund, no veuria amb mals ulls el fitxatge del francès. I, segons apunta el diari britànic Mirror, els dirigents anglesos estan valorant l'opció de fitxar Dembélé aquest mateix mes de gener.

Per tant, el fitxatge podria estar al caure. El Chelsea està disposat a endur-se Dembélé gratis aquesta setmana i Joan Laporta estaria obligat a acceptar. Si el Barça vol Dembélé fora, ni que sigui sense milions pel mig, ha de deixar-lo marxar. Tot i això, si el club blaugrana vol treure alguns diners per la venda, hauran de negociar a contrarellotge perquè el proper dilluns tanca el mercat de fitxatges.

Dembele serio desafiante entrenamiento Barca EFE

Ousmane Dembélé seriós durant un entrenament del Barca / EFE

Però també ha aparegut un altre protagonista. LaSexta ha mostrat que en el moment que Sissoko va arribar a Barcelona el va trucar Leonardo, el director esportiu del PSG. Per tant, s'afegeix un altre pretendent a la llista de futuribles clubs de Dembélé.

Joan Laporta no es vol reunir amb l'agent de Dembélé

El cas Dembélé ha fet molts tombs en les últimes setmanes. Tot i que fa temps que el francès diu en petit comitè, a Xavi Hernández i als seus companys el desig de renovar amb el Barça, els fets que passen no encaixen. Sissoko ha pressionat el Barça amb reclamacions econòmiques inabastables per al club blaugrana. I per aquest motiu va arribar l'ultimàtum.

Al final, però, el Barça ja se n'ha afartat i ha decidit prescindir de Dembélé. Mostra d'això és que el francès no ha anat convocat en els dos últims partits, ni contra l'Athletic Club a la Copa del Rei ni contra l'Alabès a la Lliga. I també ha quedat clar amb la postura de Joan Laporta. Tot i que Sissoko, aprofitant que està a Barcelona, vol reunir-se amb el president blaugrana, Laporta no vol cedir i ha tornat a delegar a Mateu Alemany la responsabilitat de la negociació, segons informa l'Sport.

Dembele Joan Laporta Barca FC Barcelona

Ousmane Dembélé i Joan Laporta saludant-se / FC Barcelona

El Barça, si vol mantenir-se ferm i desprendre's de Dembélé en aquest mercat de fitxatges d'hivern, haurà d'afanyar-se. Només queden cinc dies per trobar una solució al cas Dembélé.

 

Imatge principal: Joan Laporta fent un discurs durant l'assemblea de compromissaris del Barça / EFE