Òscar Mingueza representa el somni de milers de nens. Va debutar al primer equip del Barça el novembre de l'any passat per urgències de la plantilla i s'ha convertit en un fix a les alineacions de Ronald Koeman.

Titular al Clàssic i a la final de Copa

L'entrenador holandès ha confiat en el defensa català des del principi i després s'ha guanyat el pa ell sol. Titular al Clàssic contra el Reial Madrid i també a la final de la Copa del Rei contra l'Athletic, Mingueza s'ha convertit en un central-lateral de garanties i que demostra del que és capaç en els partits vitals de la temporada.

Oscar Mingueza Barca Getafe EFE

Mingueza durant el partit contra el Getafe / EFE

Aquest dijous, contra el Getafe, ha tornat a ser un dels onze escollits i ha fet un partit molt complet, però ha protagonitzat l'esbroncada de la nit per part de Koeman. Amb el resultat ajustat d'un 3-2 i amb la Lliga en joc, el jove del planter s'ha aventurat amb una jugada a l'atac, amb un túnel preciós, però amb un risc altíssim.

Si hagués perdut aquella pilota, hauria deixat els seus en evidència i amb un contraatac molt perillós per un possible 3-3. Koeman, irat, s'ha cabrejat per aquesta decisió de Mingueza, que s'intentava explicar al camp. La decisió del neerlandès ha estat fulminant, Mingueza substituït al cap de dos minuts per Samuel Umtiti.

Després del partit, Koeman ha donat les explicacions: "He estat una mica exagerat amb Mingueza perquè està fent una gran temporada. Ha d'aprendre que per ser jugador del Barça has d'estar a tots els partits. L'he canviat per dues o tres errades tàctiques que ha fet a la segona part".

Canvi total en defensa

El més normal és que, si tot va bé, la defensa es toqui poc, però la línia de baix de la primera part i de la segona no tenen res a veure. Gerard Piqué i Clément Lenglet han donat entrada a Ronald Araujo i Ilaix i Sergi Roberto, per Trincao.

Semblava que l'uruguaià estava per sobre de Mingueza, però la lesió del '4' i el gran rendiment del català van fer capgirar els rols. Un Araujo que ha estat la cara i la creu perquè ha provocat el penal del 3-2 i ha marcat el transcendental 4-2 quan hi havia el perill de l'empat.

El Barça ha acabat fent-li una maneta al Getafe i segueix lluitant pel títol de Lliga. El pròxim compromís del conjunt culer és contra el Vila-real a casa dels groguets i veurem si l'esbroncada es queda al Camp Nou o es trasllada a l'Estadi de la Ceràmica.

Imatge principal: Mingueza celebra el seu gol amb Messi en el Clàssic / FCB