El Barça es rebel·la contra l'Osasuna (1-2) en un partit molt patit i en el qual ha hagut de remuntar amb un futbolista menys després de l'expulsió de Robert Lewandowski a la mitja hora de partit. Els gols de Pedri González i de Raphinha han estat clau perquè el Barça marxi com a líder de la Lliga Santander a l'aturada del Mundial de Qatar.

Tot malament per al Barça: inferior, gol en contra i expulsió de Lewandowski

La pressió i les ganes del Mundial de Qatar (o de les vacances) han traït el Barça. Tot i alinear el mateix onze que el dia de l'exhibició contra l'Almeria, només canviant Gerard Piqué per Andreas Christensen, els blaugrana han estat massa diferents. Més que res ha estat per la incomoditat del rival, un Osasuna que està sorprenent tothom aquesta temporada.

Des del primer minut que la pressió i el protagonisme era navarrès. El Barça, ofegat des de la posició de Marc-André ter Stegen i fins a Lewandowski, no s'ha trobat gens còmode sobre la gespa. I després d'alguns avisos inicials de l'Osasuna, ha arribat el gol del conjunt local gràcies a David García, rematant tot sol un córner de cap, i també gràcies a l'arbitratge, que no ha volgut veure com anul·laven Marcos Alonso de la jugada amb una falta més que punible.

Osasuna celebración gol Barça / Foto: EFE
Els jugadors de l'Osasuna celebrant el seu gol contra el Barça / Foto: EFE

El Barça, destarotat a El Sadar pel marcador en contra i per un Osasuna superior, no ha pogut imposar el seu futbol. L'Osasuna superava els blaugrana en tots els aspectes del joc. Ni Ousmane Dembélé tenia el dia, ni Robert Lewandowski podia amenaçar, ni Ferran Torres estava fi, ni cap dels migcampistes semblava encertat. I Sergio Busquets, un graó per sota de Pedri González i de Frenkie de Jong, perdent pilotes constantment.

I quan millor estava el Barça, tot i que encara era inferior a l'Osasuna, Lewandowski s'ha autoexpulsat. Al minut 30, segona targeta groga per al davanter polonès, molt justa, després de llançar-se sobre un rival amb la pilota ja fora de la zona. I el Barça ha hagut de combatre contra un gran Osasuna, contra l'arbitratge i contra la inferioritat numèrica. Pintaven bastos per als culers. I un gol anul·lat a Ferran Torres, per un clar fora de joc, ha acabat d'encendre els jugadors del Barça abans del descans.

Robert Lewandowski expulsion Osasuna Barca arbitro quejas
Els jugadors del Barça queixant-se després de l'expulsió de Robert Lewandowski / Foto: EFE

La remuntada inesperada del Barça

El Barça, molt calent per l'arbitratge, s'ha quedat amb un altre futbolista menys al descans, ja que Gerard Piqué, en el dia de la seva retirada del futbol, se les ha tingut amb l'àrbitre Jesús Gil Manzano en el túnel de vestidors i el col·legiat principal l'ha expulsat. Però amb aquesta ràbia el Barça ha arrencat el segon temps i ha aconseguit el gol de l'empat al minut 47. Pedri ha aprofitat un mal rebuig de la defensa local i ha posat la pilota al fons de la porteria.

Però el Barça, amb un futbolista menys, li ha costat molt generar. L'Osasuna ha sabut jugar molt bé en atac i evitar riscos innecessaris en defensa. Alguna cavalcada d'un molt bon Balde i algun atac fallit de Dembélé, fins que a falta d'un quart d'hora per al final han entrat al camp Pablo Gavi, Raphinha i Ansu Fati.

Pedri Barça Osasuna / Foto: EFE
Pedri González celebrant el seu gol contra l'Osasuna / Foto: EFE

I aleshores, en una jugada aïllada al minut 85, De Jong ha fet una assistència a l'espai extraordinària i Raphinha ha fet un golàs de vaselina amb el cap. Aleshores el jove defensa culer Chadi Riad ha fet acte de presència per intentar sobreviure. I el Barça ha aconseguit l'impossible i treballant-s'ho molt. Una victòria importantíssima contra l'Osasuna que permet els culers marxar a l'aturada pel Mundial de Qatar amb el liderat de la Lliga Santander.