El Barça fa la feina i guanya l'Alabès a Mendizorrotza (1-3). La resistència blaugrana tornen a sumar tres punts i no es volen despenjar més de la classificació de LaLiga EA Sports. Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan i Vitor Roque han estat els golejadors culers, i el brasiler ha acabat expulsat.

Lewandowski torna a guiar el Barça

Alguna sorpresa a l'11 inicial del Barça, com la d'Andreas Christensen fent de migcentre o encara apostant pels joves Lamine Yamal i Pau Cubarsí com a titulars. Un Xavi Hernández que volia provar coses contra un rival teòricament més dèbil. Però aquest Barça encara no fa por a ningú i en el primer minut de joc ja hi ha hagut una salvada de Ronald Araujo en defensa, com també un possible penal nou xiulat de Cubarsí. I tot i que el conjunt blaugrana ha començat patint, com ja és normatiu, mica en mica ha recuperat el seu joc.

Pau Cubarsí lucha Samu Omorodion Alavés Barça / Foto: EFE
Pau Cubarsí disputant una possessió amb Samu Omorodion / Foto: EFE

El Barça ha apostat per la possessió i per la calma, potser massa en certs moments, mentre que l'Alabès ha buscat més el contracop. I mentre Christensen deixava alguns dubtes a l'inici, Araujo ha tingut el primer gol culer abans del minut 10. Però la bona feina culer ha estat recompensada després de diverses intervencions amb protagonisme dels dos centrals, Araujo i Cubarsí. Al minut 22, control inversemblant de Lewandowski a passada d'Ilkay Gündogan i vaselina perfecta del polonès per moure el marcador (0-1).

L'alegria culer ha estat recompensada amb uns minuts de tranquil·litat i domini, però sense acabar de fer mal a la ferida dels bascs. Unes possibles mans de Joao Cancelo dins de l'àrea culer no xiulades, una mà salvadora d'Iñaki Peña i una intervenció defensiva sublim de Gündogan per evitar l'empat. El Barça, tot i guanyar, no estava fent un partit per meravellar. El més positiu de la primera part en clau blaugrana ha estat que no hi ha hagut un patiment excessiu i que el perill més clar ha estat culer.

Gol Lewandowski vaselina Alavés Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski fent la vaselina del gol contra l'Alabès / Foto: EFE

Vitor Roque decideix: gol i expulsió

I si a la primera part el Barça havia fet una bona feina, la inèrcia positiva ha continuat al segon temps. Després de donar entrada a Héctor Fort al descans, que ha ocupat el lloc de Cancelo, ha arribat una nova alegria culer a Mendizorrotza. A la primera ocasió de perill, contracop del Barça, Lamine per a Pedri, i el canari centra al segon pal, on Gündogan ha aparegut en carrera per fer una gran volea i sumar el segon gol culer al minut 49 (0-2). Però això no ha estat tot, perquè Samu Omorodion, el davanter referent de l'Alabès, ha retallat distàncies a la jugada següent després de fer un gran cop de cap (1-2).

El Barça, però, no ha volgut abaixar els braços i ha tornat a controlar el partit a través de la possessió. I a falta de mitja hora per al final ha entrat al camp Vitor Roque pel golejador Gündogan, amb problemes físics. I pocs minuts després de seva aparició, gol molt senzill de Vitor Roque després de l'assistència d'Héctor Fort (1-3). I també ha entrat al camp Fermín López per Pedri després de la injusta expulsió de Vitor Roque per doble targeta groga. Protecció de Xavi Hernández, que ha donat entrada a Iñigo Martínez i Oriol Romeu per Christensen i Cubarsí.

Vitor Roque expulsado Alavés Barça EFE
L'àrbitre expulsant Vitor Roque / Foto: EFE

Però aquesta vegada el Barça sí ha sabut resistir i jugar amb un futbolista menys. S'ha patit, com era obvi, però també s'ha acabat aconseguint una victòria molt important contra l'Alabès. I això vol dir que la Lliga, tot i que està molt complicada, encara no es dona per totalment perduda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!