Oriol Romeu no porta massa temps com a nou futbolista del FC Barcelona, però des de la seva arribada - o més aviat la seva tornada a casa - està patint la pressió de convertir-se en jugador del Barça. El seu fitxatge, sense haver disputat ni un sol minut encara, va ser molt criticat per l'afició blaugrana i des d'alguns sectors dins del club, malgrat haver realitzat una gran temporada en el Girona, on es va convertir en una de les peces indiscutibles en l'11 titular de Michel.

No obstant això, amb la trucada del club culer - la que va ser la seva casa durant molt temps - i davant del pagament de la totalitat de la clàusula, el pivot d'Ulldecona no va dubtar a fer les maletes i traslladar-se de Girona cap a la ciutat Comtal, on sabia que anava a tenir un rol molt diferent. I, malgrat que va semblar iniciar amb molt bon peu la pretemporada, la situació ha anat empitjorant fins al punt d'haver desaparegut dels esquemes de Xavi Hernández, tot i la falta d'un perfil pur com ell a la plantilla.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández donant indicacions / Foto: EFE

Oriol Romeu rendeix per sota de l'esperat

I és que, després del vist a Montilivi, des del conjunt català esperaven que donés molt millor rendiment. No només per la seva indubtable qualitat i les seves característiques, sinó per la seva veterania i experiència en LaLiga. Però, l'ombra de Sergio Busquets - a qui va venir a substituir Romeu - és massa allargada i les comparacions, odioses.

El pivot no està aportant la solidesa necessària en defensa ni la clarividència idònia a la sortida de pilota que necessita un equip com el Barça pel seu estil de joc. Molts ja es van qüestionar l'arribada del d'Ulldecona a la ciutat Comtal, però ara, veient les seves últimes actuacions com a titular, sembla que no hi ha lloc a dubtes, no està rendint al mateix nivell que els seus companys.

Oriol Romeu roda de premsa Barça / Foto: EFE
Oriol Romeu en roda de premsa amb el Barça / Foto: EFE

Oriol Romeu, l'última opció

El cert és que el fitxatge d'Oriol Romeu va ser un intent a la desesperada per cobrir una posició que quedava òrfena després de l'esmentada sortida de Busquets. Recordem que el pivot català va ser l'última opció d'un FC Barcelona que tenia per davant d'ell a diversos noms, no obstant això, la malmesa economia del club va obligar Joan Laporta a rebutjar totes les opcions i anar-se'n a buscar la low cost.

Ni Joshua Kimmich, ni Martín Zubimendi - el favorit de Xavi Hernández - ni tan sols Marcelo Brozovic no van poder concretar la seva arribada a Barcelona, per la qual cosa el Barça va haver de conformar-se amb Romeu. El pivot està passant un mal moment i si no millora el rendiment, veurem com evoluciona la seva situació.