Les reaccions al petó no consentit del president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luís Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso segueix generant reaccions arreu del món. Un dels darrers organismes en alçar la veu ha estat l'ONU, a través d'ONU Dones, la delegació que vetlla pels drets de les dones i la igualtat de gènere. En un enèrgic comunicat ONU Dones ha expressat la seva ferma desaprovació davant els recents comentaris i comportaments del president de la RFEF que han estat qualificats de "totalment inacceptables".

L'organització internacional ha subratllat la importància d'"erradicar qualsevol forma d'abús o assetjament en l'esport femení" i ha emfatitzat la seva posició de "tolerància zero" davant tals comportaments. A més, ONU Dones ha destacat la necessitat de col·locar al centre d'atenció els assoliments i habilitats de la selecció espanyola femenina de futbol, a la qual ha proclamat com a "campiona indiscutible del món". Malgrat els èxits esportius, l'organització ha lamentat que l'actitud de Rubiales hagi fet ombra sobre els assoliments de l'equip i la celebració del títol. Aquesta crítica s'ha emmarcat en un context més ampli de defensa de la igualtat de gènere i respecte en el món de l'esport.

ONU Dones s'ha unit a les múltiples associacions i personalitats que advoquen per la tolerància zero cap a l'abús i l'assetjament sexual en l'esport femení després de fer-se públiques les actituds de Rubiales. L'organització ha reafirmat el seu compromís de condemnar totes les formes d'abús i ha recordat que aquesta condemna també inclou els esdeveniments que van tenir lloc en la final de la Copa Mundial Femenina de la FIFA 2023, on es va suscitar la polèmica sobre el petó del president de la RFEF.

L'ONU aplaudeix la decisió de la FIFA de suspendre Rubiales

Per altra banda, ONU Dones ha aplaudit la mesura presa per la FIFA d'emprendre procediments disciplinaris contra Rubiales i suspendre'l provisionalment del càrrec en resposta al que ha qualificat d'un  "acte clarament inapropiat cap a una esportista" durant l'esmentada final. Aquesta acció s'ha percebut com un pas en la direcció correcta cap a la garantia d'un entorn esportiu segur i respectuós per a totes les atletes.

L'organització ha conclòs la seva declaració amb un anomenat a la solidaritat i suport cap a les dones en l'esport, subratllant els avanços significatius que estan aconseguint en la superació de barreres. Fent referència al Mundial de 2023, ONU Dones ha destacat el simbolisme dels braçalets amb missatges d'unitat portats per les capitanes dels equips, els qui es van unir en la lluita contra la violència de gènere. Finalment, ONU Dones ha urgit a la societat a expressar la seva solidaritat amb les esportistes i a recolzar el seu dret a participar en un entorn segur i respectuós.