L'Eurocopa de futbol 2024 o Euro 2024 serà la dissetena edició del torneig europeu de seleccions nacionals. Organitzada per la UEFA, se celebrarà a Alemanya entre el 14 de juny i el 14 juliol de 2024. Aquesta serà la segona ocasió en què els alemanys alberguen el campionat, ja que anteriorment el van organitzar en l'edició de 1988.

🏟️ Eurocopa 2024: les seus i els estadis on es jugarà l'Eurocopa d'Alemanya
 

⚔️ Aquest seria l'11 ideal de Catalunya per l'Eurocopa 2024: capaç de conquerir la glòria
 

L'Eurocopa 2024 té 24 seleccions classificades que jugaran en deu ciutats d'Alemanya (9 d'aquestes ja van acollir el mundial de 2006, essent Düsseldorf la nova). Serà el divendres 14 de juny, quan Alemanya disputarà el partit inaugural de l'Eurocopa 2024 a l'Allianz Arena de Múnic. La final es jugarà un mes més tard. 

Davant quines seleccions jugarà Espanya?

Espanya ja coneix els seus rivals de l'Eurocopa d'Alemanya. En la primera fase, la selecció de Luis de la Fuente jugarà dins del grup B, amb Croàcia, Itàlia i Albània. La selecció arrancarà el seu recorregut el dia 15 de juny, a Berlín, davant Croàcia. El dia 20 a Gelsenkirchen es trobarà amb Itàlia, l'actual campiona. I el 24 de juny, a Düsseldorf, acabarà la fase de grups davant d'Albània. En cas de classificar-se com a primera de grup, la selecció jugarà el 30 de juny a Colònia. 

Els favorits a guanyar l'Eurocopa 2024

Anglaterra i França lideren les apostes i se situen com a les preferides per guanyar l'Eurocopa 2024. La selecció liderada per Jude Bellingham i Harry Kane va aconseguir 20 punts en la fase de classificació, anul·lant completament a Itàlia i Ucraïna. El conjunt dirigit per Gareth Southgate buscarà la primera Eurocopa de la seva història amb una de les millors plantilles dels últims anys. 

La França de Didier Deschamps també parteix com una de les seleccions preferides a emportar-se el títol a París després d'anotar 29 gols en les 8 jornades de la fase de grups de classificació. Els gals, liderats per Kylian Mbappé, arriben a la competició com a subcampions del món. La selecció francesa ha estat dues vegades guanyadora de l'Euro, l'última l'any 2000.

Espanya també disputarà l'Euro com un dels conjunts a tenir en compte. Tot i estar molt qüestionada després d'una dura derrota davant Escòcia, la Roja va saber recompondre's a temps per finalitzar la fase de grups classificatòria en primera posició, amb 4 punts més que els escocesos. Després de caure eliminats a les semifinals de l'edició del 2021 davant Itàlia, els de Luis de la Fuente buscaran arribar a la final de la competició i endur-se el títol a Espanya. 

On veure l'Eurocopa 2024?

L'Eurocopa 2024 es podrà seguir a per RTVE, que 20 anys després (l'última vegada havia estat en l'edició que es va disputar a Portugal en 2004) tornarà a tenir els drets de transmissió de tots els partits del torneig europeu. 

RTVE ha confirmat que emetrà íntegrament els 51 partits en obert de manera gratuïta. El que encara es desconeix és si podrà mostrar tots a través dels seus canals de TV o haurà de recórrer a la plataforma RTVE Play.