Carlo Ancelotti és un dels entrenadors més veterans del panorama europeu. L'italià ho ha guanyat tot i les ha vist de tots els colors. Per aquesta raó, té una sensibilitat especial a l'hora de saber per quina classe de futbolista cal apostar. Així mateix, també és capaç de llegir millor que ningú quin jugador no està centrat al 100% en el futbol i porta una vida desordenada fora dels terrenys que li impedeix rendir a un bon nivell dins d'ells.

L'olfacte de Carlo Ancelotti

De fet, al Reial Madrid, recentment, hem viscut un cas d'aquest estil amb Eden Hazard. Encara que el belga continua tenint un talent que mai no marxarà de les seves botes, la realitat és que les lesions i la seva vida extraesportiva l'han portat a tenir un rol residual en els esquemes d'Ancelotti. Una situació que no és nova per a l'entrenador italià, que gràcies a la seva àmplia experiència ha après a saber bregar amb aquests temes.

Carlo Ancelotti Eden Hazard Reial Madrid / Foto: EFE
Carlo Ancelotti i Eden Hazard durant un partit del Reial Madrid / Foto: EFE

I és que a banda d'aquest cas, Carlo Ancelotti ja va viure una situació semblant a l'Everton amb Dele Alli. El mitjapunta anglès va arribar a un Everton que tenia l'esperança de lluitar per posicions europees gràcies al talent que van arribar a acumular a les seves files, juntament amb la saviesa d'Ancelotti que, malgrat tot això, no va ser capaç de redreçar un equip que mai no va brillar. L'equip no va funcionar i Alli, que havia de ser una de les estrelles del projecte, no va acabar jugant sota les ordres de l'actual entrenador del Reial Madrid.

L'estrella de Dele Alli s'ha apagat massa aviat

Davant d'aquesta situació, una temporada més tard, Dele Alli va acabar marxant al Besiktas turc, a la recerca d'un equip per tornar a agafar confiança i començar a somiar tornar a ser aquell futbolista que va enlluernar Mauricio Pochettino en els seus primers passos al Tottenham Hotspur. Tanmateix, la seva etapa a Turquia ha tornat a ser decebedora, fins al punt que, segons ha informat el diari Mundo Deportivo, el club otomà ja li ha comunicat que no comptarà més amb els seus serveis durant el que queda de temporada.

Doni-li Alli portant|conduint la pilota durant un partit del Besiktas / Foto: Europa Press
Doni-li Alli conduint la pilota durant un partit del Besiktas / Foto: Europa Press

Així mateix, com és obvi, el Besiktas tampoc no pagarà la clàusula de compra que té estipulada en el contracte de cessió que va firmar l'estiu passat. Així doncs, Dele Alli tornarà la pròxima temporada a l'Everton, on segurament tampoc no tindrà minuts, ja que el seu estil de joc no casa gaire amb el futbol que vol practicar Sean Dyche amb els seus equips. D'aquesta manera, amb tal de sol 26 anys, la gran promesa que semblava ser Dele Alli ha acabat amb un futur més que incert.