Xavi Hernández insisteix en l'arribada d'un lateral esquerrà de garanties. Jordi Alba viu un moment molt complicat, i no és el mateix d'antany. L'únic motiu pel qual continua sent titular indiscutible és perquè el Barça no té cap altra opció per a aquesta zona, després que deixessin marxar Júnior Firpo a l'estiu, rumb al Leeds United. El jove Alejandro Balde, una de les grans perles de La Masía, no ha aconseguit convèncer el tècnic de 41 anys, i ha tingut molts problemes físics.

Per aquest motiu, el de Terrassa força Joan Laporta perquè li porti un fitxatge per a la banda. Assumeix que aquest gener serà impossible, a causa dels pocs diners que hi ha, i a les maniobres que haurien de fer per aconseguir inscriure'l. Disposats a fer un esforç, ho faran per a un davanter centre, que urgeix molt més. Tanmateix, espera que al mercat estival no s'oblidin, i li portin el que tant anhela. Hi ha diversos favorits, sent José Luís Gayá qui més agrada.

Xavi Hernandez trist seriós EFE

Xavi Hernández/ EFE

L'internacional espanyol ha estat vinculat en nombroses ocasions, i s'ha parlat del seu traspassat al Camp Nou moltes vegades. No obstant això, mai no s'ha acabat de concretar, una cosa que sí que podria acabar ocorrent en els propers mesos. El seu contracte al València expira el 2023, i té decidit no renovar-lo, a causa que està molt decebut amb el projecte. Està fart de fracassos i disgustos, i se n'anirà de l'equip del seu cor, on porta jugant tota la vida.

Sempre s'ha mostrat fidel i ha demostrat sentir els colors, rebutjant propostes molt suculentes, per seguir a Mestalla. És un dels pocs supervivents que queden d'aquest equip que va conquerir la Copa del Rei el 2019, precisament, davant del Barça. Però la seva paciència s'ha esgotat, i ara espera iniciar una nova aventura en un lloc on pugui disputar la Champions League, i competir per continuar ampliant el seu palmarès. Als seus 26 anys, està en una edat perfecta.

Gayà Valencia Europa Press

José Luís Gayá/ Europa Press

Xavi ha elegit l'internacional espanyol com el millor reforç possible, i és el gran candidat a succeir Jordi Alba. Una tasca que també ha assumit en la selecció de Luis Enrique, on és un fix en totes les convocatòries.

Bordalás intenta evitar la fuga de Gayá

Laporta espera que tingui un cost aproximat de 20 milions d'euros, la qual cosa el faria convertir-se en una de les grans gangues del mercat. El València no tindrà més remei que negociar la venda de Gayá, si no volen arriscar-se a perdre'l gratis.

Encara que José Luís Bordalás no ha perdut l'esperança d'aconseguir retenir-lo. Farà tot el possible per convèncer el de Pedreguer perquè acabi renovant.

Una cosa que sembla altament improbable.