Aquest divendres 15 de març el món es va despertar amb una notícia esgarrifosa. A Christchurch, Nova Zelanda, es va produir un atac terrorista d'extrema dreta contra dues mesquites que va acabar amb 49 víctimes mortals, i fins a 48 ferits. Els autors dels fets, supremacistes blancs i islamòfobs, van irrompre a les mesquites de Deans Avenue i Linwood i van provocar "un dels dies més negres de la història de Nova Zelanda", com va afirmar la primera ministra Jacinda Ardern.

Una d'aquestes 49 víctimes mortals va ser Atta Elayyan, porter del Canterbury i de la selecció nacional de futbol sala de Nova Zelanda. Elayyan, de 33 anys i que recentment havia estat pare, es trobava en una de les dues mesquites i no va poder fugir dels atacs dels terroristes.

Elayyan, nascut a Kuwait, vivia a Christchurch on, a més de com a porter, treballava en el sector tecnològic, com a un dels màxims dirigents de l'empresa LWA Solutions. És un dels molts exemples de l'enorme diversitat cultural de Nova Zelanda, un país generat a partir de la immigració, on conviuen persones de més de 200 orígens ètnics i on s'hi parlen més de 160 llengües.