El Barça té un problema important amb Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès cobra una quantitat de diners que el club blaugrana no pot assumir i per això s'està buscant una solució urgent. Joan Laporta busca opcions per retallar les despeses i el cas de De Jong espatlla totes les previsions. Per això ja es contemplen tots els plans i, fins i tot, un de maquiavèl·lic i totalment inesperat.

El Barça té un problema amb De Jong

De Jong sap que el volen veure fora del Camp Nou per poder afrontar el futur esportiu i econòmic amb més tranquil·litat. El neerlandès ja no és titular indiscutible aquesta temporada i si marxa per fi es podrà inscriure Jules Koundé i fitxar un futbolista tan il·lusionant com Bernardo Silva.

Frenkie de Jong entrenamiento Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong entrenant amb el Barça / Foto: EFE

Però sembla que De Jong s'enroca i no es vol moure de Barcelona. El Barça sap que si no acaba marxant haurà de forçar perquè es rebaixi el sou a la meitat. Ha de fer un esforç a nivell econòmic si vol seguir vestint de blaugrana. Però el temps es tira a sobre del Barça, ja que la setmana vinent tanca el mercat de fitxatges d'estiu i s'ha de desbloquejar l'operació sigui com sigui.

De Jong, cada vegada més conscient de la situació, comença a valorar l'opció de marxar del Camp Nou, però ara mateix encara és més partidari de quedar-se. És per això que el Barça es comença a desesperar i a contempla nous plans.

Oscar Valentin Frenkie de Jong Rayo Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong jugant contra el Rayo Vallecano / Foto: EFE

El Bayern de Munic apareix per endur-se De Jong

I un dels que ha aparegut en les últimes hores i que ha explicat el periodista Gerard Romero és la sortida de De Jong en direcció al Bayern de Munic. El club bavarès s'estaria plantejant repetir l'operació que fa uns anys va fer amb el Barça i Philippe Coutinho. El club blaugrana, buscant una sortida al futbolista brasiler, va acceptar una cessió amb opció de compra no obligatòria del Bayern per desprendre's de l'alta fitxa de Coutinho. Finalment no van comprar el brasiler, però el Barça va resoldre el seu problema en aquell moment.

Ara el Bayern de Munic també es planteja aplicar la mateixa tàctica amb De Jong. Seria una cessió d'una temporada, pagant la totalitat o part del sou, i també amb un preu de traspàs. I incloent una opció de compra al final de la temporada, però que el preu no fos prohibitiu com en el cas de Coutinho, que va ser de 120 milions d'euros.

Frenkie de Jong aplauso Camp Nou Gamper / Foto: EFE
Frenkie de Jong aplaudint / Foto: EFE

Així doncs, el Barça comença a veure la llum al final del túnel. Apareix una nova opció, però sembla que el cas de cedir De Jong al Bayern seria una alternativa d'última hora.