Era una necessitat per al Barça i finalment s'ha confirmat oficialment aquest dimecres. Jordi Alba acabarà la seva etapa al Camp Nou al final d'aquesta temporada. El lateral de l'Hospitalet ha decidit fer un pas al costat i abandonar la disciplina culer tot i que encara tenia contracte.

La sortida de Jordi Alba del Barça

El Barça i Jordi Alba, que ja van tenir una reunió fa uns dies a les oficines del Camp Nou, han arribat a un acord per rescindir el contracte de mutu acord. El lateral català encara tenia contracte fins al final de la temporada vinent i la intenció del futbolista era quedar-se al club blaugrana, però hi ha hagut un gir dels esdeveniments.

Tot i això, Jordi Alba sempre ha tingut dubtes i finalment s'ha decantat per deixar pas als més joves. Ja aquesta temporada ha vist com Alejandro Balde li ha tret el lloc i Xavi Hernández ja li havia comunicat que el seu paper la temporada vinent seria encara més secundari.

D'aquesta manera, Jordi Alba diu adeu al Barça després d'onze temporades al primer equip i havent sumat fins a 18 títols vestint de culer. Un lateral que ha fet història al club blaugrana i que ara buscarà un nou destí. El lateral català té 34 anys i encara li queden alguns anys de futbol. I aquest pròxim diumenge serà el moment de dir adeu als culers amb el partit contra el Mallorca que es disputarà al Camp Nou.

El futur del Barça i de Jordi Alba

Aquest adeu de Jordi Alba és especialment dolorós per als culers perquè se suma als comiats de Gerard Piqué i de Sergio Busquets en aquest mateix curs. En el cas del lateral català s'hauria acordat que perdonarà el 50% dels diners que el club blaugrana li deu pels diferiments salarials dels últims anys. Però el que ajudarà bastant és pel que fa al fair play financer perquè és una fitxa alta menys que ja no s'haurà de pagar la temporada vinent.

Però al mateix temps també és una manera de posar més en dubte el possible retorn de Leo Messi, ja que Jordi Alba era un dels seus grans amics i un gran suport dins del vestidor culer. Ara el futbolista de l'Hospitalet haurà de buscar un nou club i apareixen amb força les opcions de l'Atlètic de Madrid i també de l'Aràbia Saudita per endur-se Jordi Alba.