Tant el Reial Madrid com el Barça han decidit deixar enrere els seus antics estadis per renovar-los i construir dos feus que seran pioners en la indústria del futbol. El Santiago Bernabéu ja està acabat, amb la gran novetat de ser molt més que un camp de futbol, ja que ja ha començat a acollir una infinitat d'esdeveniments i concerts que li estan fent un benefici econòmic important al club blanc. El Camp Nou, en canvi, es troba en plena construcció.

La directiva blaugrana planeja obrir-lo al públic amb el 60% de capacitat a final d'any, per acabar-lo per complet el 2026. Diversos grups opositors han assenyalat que això és gairebé impossible, però sigui com sigui, el que sí que sembla estar confirmat és que l'estadi blaugrana superarà en tres aspectes al del Reial Madrid, que ara mateix és considerat com un dels millors del continent europeu.

El Camp Nou en obris / Foto: Europa Press - David Zorrakino
El Camp Nou, en obres per convertir-se en un dels millors estadis del món / Foto: Europa Press - David Zorrakino

El nou Camp Nou, amb més capacitat que el Santiago Bernabéu

El primer aspecte i, segurament, el més important de tots en el qual el nou camp del Barça serà superior al del conjunt blanc és en la capacitat. El nou estadi del Barça comptarà amb 104.600 espectadors, una xifra rècord a Europa. En canvi, el Santiago Bernabéu tan sols pot acollir 85.000 persones. Una diferència substancial que, sobretot en grans partits, pot marcar la diferència, tant a nivell de ticketing i ingressos econòmics, com l'hora de crear un ambient que pugui ser determinant per al resultat final.

Les localitats VIP també poden marcar diferències

Consegüentment, el Camp Nou també gaudirà de més seients VIP que el Santiago Bernabéu. Aquestes localitats acaben generant més ingressos, ja que són les que més diners generen. Evidentment, l'aficionat culer no sol acudir a les zones VIP, sobretot si té l'abonament anual, però per als turistes o aficionats que busquen una experiència diferent acaba sent una gran opció.

Reial Madrid Almeria Santiago Bernabéu / Foto: EFE
El Santiago Bernabéu acull un Reial Madrid - Almeria / Foto: EFE

Un espai més ampli, ideal per als aficionats

Finalment, cal destacar també que el Camp Nou gaudirà d'un espai més ampli al voltant del terreny de joc. Contràriament, el Santiago Bernabéu continua amb el mateix espai que tenia abans de la reforma, que de vegades es fa una mica curt, principalment en partits importants. D'aquesta manera, malgrat que ha rebut moltes crítiques al llarg dels últims mesos, el nou Camp Nou serà un dels estadis pioners d'Europa i podria inclús arribar a albergar la final del Mundial 2030.