A l'epicentre de l'Espai Barça, al nou Camp Nou, el FC Barcelona ha comunicat aquest dimarts que el nou estadi comptarà al seu interior amb un Memorial que albergarà 26.600 columbaris i una zona addicional de 180 metres quadrats per col·locar plaques commemoratives exclusives per a tots aquells culers que vulguin les seves restes mortals descansin a l'estadi.

En un espai que el club vol que serveixi com a homenatge a l'afició blaugrana, entre els 250 i 6.000 € en funció del termini de la cessió, els culers podran dipositar les cendres dels seus familiars al nou Camp Nou. Els 180 metres quadrats disponibles per col·locar una placa commemorativa disposarà d'espai per a fins a 9.000 plaques commemoratives, tenint aquestes un preu de 300 euros cadascuna. Aquestes lluiran en una paret de vidre, retroil·luminada amb llums LED.

Spotify Camp Nou Barca / Foto: FC Barcelona
Spotify Camp Nou, estadi del FC Barcelona / Foto: FC Barcelona

"Els aficionats i aficionades podran vincular per sempre la seva afició pel Barça"

Amb el nom 'Memorial FC Barcelona' i de la mà d'Eternal Sports Memorial, el projecte integral únic tindrà una capacitat per a 26.600 columbaris dins del nou estadi i en un espai privilegiat, ocults darrere de grans murals que il·lustraran moments històrics dels gairebé 125 anys d'història del club culer. A més a més, hi haurà un espai comú per guardar cendres.

"Situat a escassos metres de la gespa i en un espai ple de simbolisme, els aficionats i aficionades podran vincular per sempre la seva passió pel club, pels seus colors i per tots els moments viscuts celebrant els èxits que formen part de la història del Barça", explicava el club blaugrana a través del comunicat que anunciava la iniciativa.

"El FC Barcelona fa realitat un dels seus propòsits en el desenvolupament de la remodelació de la nova llar blaugrana com és incloure en el seu recorregut sentimental per la història del club un dels seus principals protagonistes, la seva incondicional afició", va afegir el club, amb l'objectiu de posar èmfasi en l'intangible que suposa ser aficionat blaugrana.

Afición Barça Camp Nou / Foto: FC Barcelona
Afició del Barça, al Camp Nou / Foto: FC Barcelona

Els socis i sòcies disposaran d'un accés anticipat

I com no podria ser d'una altra manera, els socis i sòcies comptaran amb un accés anticipat. A partir d'aquest darrer dimarts 31 d'octubre, qui hi estigui interessat, podrà disposar de dues setmanes de preferència respecte a la resta de públic per poder adquirir un espai determinat. Així doncs, aquest nou desenvolupament del FC Barcelona ja està en funcionament, tot i que les obres del nou estadi culer segueixin tenint per davant llargs mesos de feina.