La Selecció espanyola de futbol ha empatat contra Noruega a Oslo (1-1) i, per tant, haurà d'esperar per a classificar-se per a l'Eurocopa que es disputarà l'any 2020. El conjunt del català Robert Moreno necessitava els tres punts per certificar el seu accés al torneig, però un gol de penal de Joshua King en el darrer minut de partit ha evitat l'alegria espanyola en un dia assenyalat.

Noruega resisteix a la primera part

Robert Moreno ha presentat un onze sorprenent conformat per 11 jugadors d'11 equips diferents. El representant del Barça ha estat Sergio Busquets, mentre que el capità ha estat un Sergio Ramos que, amb 168 partits a les seves espatlles, s'ha convertit en l'espanyol amb més internacionalitats de la història.

El cert, però, és que a la primera part Espanya no ha aconseguit dominar el partit en cap moment. Rodrigo Moreno ha comptat amb una bona oportunitat de marcar quan s'havia disputat un quart d'hora de joc aprofitant una centrada de Jesús Navas, però a partir d'aquest moment Noruega s'ha agegantat i ha plantat cara als espanyols. Joshua King i Omar Elabdellaoui han comptat amb ocasions per batre Kepa Arrizabalaga, però no les han aprofitat.

King fa justícia

Noruega era poc contundent i Espanya, en canvi, ha estat letal en un instant decisiu. Quan només s'havia disputat un minut de la segona part, Saúl ha marcat l'únic gol de la nit amb un gran xut amb la dreta des de la frontal. Rune Jarstein, porter dels noruecs, no ha estat un mur, precisament.

Aquesta, però, no ha estat la nit d'Espanya. Després de la diana, el conjunt de Robert Moreno ha estat incapaç de mostrar un joc convincent i els locals, en canvi, s'han envalentit progressivament. King ha tingut l'empat a les seves botes en el minut 77, però ha tornat a fallar quan els seus ja cantaven el gol. La qualitat individual en el futbol de seleccions acostuma a ser decisiva.

Les úniques oportunitats clares de l'últim tram de partit pels espanyols les ha protagonitzat Fabián Ruiz, l'excel·lent migcampista andalús del Nàpols. Aquest ha pogut marcar el gol de la jornada amb un xut des de fora de l'àrea, però la pilota ha tocat el travesser. Més tard, i quan tocava sentenciar el partit, ha tornat a topar amb el pal en una jugada individual.

Així, i quan semblava que Espanya certificaria el seu accés a l'Eurocopa, Kepa ha comès un penal estúpid sobre King en el temps de descompte i aquest, amb tota la pressió a les seves espatlles, no ha fallat des dels onze metres.

Amb l'empat, Espanya perd els primers punts de la fase de classificació, però segueix sent líder del grup F i podrà aconseguir el seu bitllet pel torneig contra Suècia. Noruega, amb 10 punts, segueix tenint opcions i es jugarà la vida contra els seus veïns suecs i Romania.